2019. augusztus 20., kedd
István

Extra

Zokogó Rékasi: Nem én hibáztam!

Elsírta magát Rékasi Károly a tegnapi bírósági tárgyalásán. Felfüggesztett fogházbüntetést kapott ugyanis az az autós, akivel 2015-ben a színész a motorjával ütközött.  Rékasi rengeteget szenvedett az utóbbi években, de most megkönnyebbült, hogy első fokon bebizonyosodott: nem ő hibázott. 

– Most minden körülmény és szakvélemény ismeretében végre született egy felelős döntés – kezdte a Lokálnak Rékasi Károly. – Bizonyosságot nyert, hogy nem én csesztem el. Ebben a pillanatban ez egy felszabadult érzés, de nem ragadok le, megyek előre és dolgozom tovább. Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mit éltem át, mi volt a kórházban, mi volt egy-egy műtét után. Mikor 50 évesen visítva menekülsz az ágy sarkába a nővér elől… Na én ezt végigcsináltam. Szó sincs arról, hogy ez most mind megoldódott, csak elhangzott az, amit én midig is tudtam, hogy azon a júniusi napon nem én hibáztam – nyilatkozta felszabadultan az ítélethirdetés után a színész, aki a bíróságról távozva boldogan kiabálta az utcán: Igazam van!


Szerdán hirdetett elsőfokú ítéletet a Budai Központi Kerületi Bíróság Rékasi ügyében. Mint ismert, 2015 júniusában történt a baleset, amikor R. Miklós autójával egy kereszteződésben balra kanyarodáskor összeütközött Rékasival, aki épp arra ment kölcsönbe kapott motorjával. A színész élete örökre megváltozott: hosszú ideig kórházban feküdt, többször műtötték, hat csontja eltört és egyik lába négy centivel rövidebb lett.

Most a bíróság a szakvélemények, az ügyész felszólalása és az ügyvédi védőbeszédek után megállapította, hogy a vádlott, R. Miklós bűnös maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset vétségében. A bíróság büntetésként 6 hónap, fogházban letöltendő szabadságvesztést ítélt meg, amit 1 év 6 hónapra felfüggesztett. Ezenkívül az ügy költségének (több mint egymillió forint) befizetésére kötelezte. A színész a tárgyalás alatt többször magából kikelve kommentálta az eseményeket, de az ítélethirdetést követően zokogva rogyott a székre, tudva, hogy bebizonyosodott igaza. A vádlott védője az ítélethirdetés után fellebbezett, így az ügy másodfokon folytatódik.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek