EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Sport

10 milliárdot fizethet klubjának Mamajev

Egyre nagyobb bajban van Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev. A verekedő futballistákat 48 órára letartóztatták, és úgy tűnik, hogy nem öt, hanem hét évet is kaphatnak, ha elítélik őket.

Az orosz hatóságok 48 órás előzetes letartóztatásba helyezték Alekszandr Kokorint, a Zenit futballistáját, valamint a Krasznodart erősítő Pavel Mamajevet, akik brutális kegyetlenséggel vertek össze két embert Moszkvában. Az egyik áldozat, akit székkel ütlegeltek, Denis Pak volt, az orosz kereskedelmi minisztérium koreai tisztségviselője. A két futballistát szerdán hallgatta ki a rendőrség. Az első hírek még arról szóltak, hogy öt év börtönt kaphatnak tettükért, de azóta kiderült, hogy akár 7 év szabadságvesztés is kilátásban lehet.


Profimedia, Sputnik

Forrás: Twitter

 

A botrány kirobbanásakor a Krasznodar közölte, hogy szerződést bont Mamajevvel, és ezért a 30 éves középpályásnak 30 millió eurót (9,7 milliárd forint) kell fizetnie a klubnak. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Zenit mit lép majd Kokorin ügyében, de vélhetően ő is csapat nélkül marad.

Kokorin édesapja közleményben kért bocsánatot a fia nevében.


 Saját nevemben és a fiam nevében szeretnék elnézést kérni mindenkitől, aki érintett az ügyben. A fiam engem kért meg, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjek. Szeretné elmondani, hogy nem keres kifogásokat, és vállalja a felelősséget a tetteiért. Az emberek hajlamosak hibákat elkövetni, remélem, a hatóságok objektívan rendezik majd az ügyet – fogalmazott.

Kokorin és Mamajev nem először került a címlapokra a pályán kívüli dolgai miatt. A 2016-os Európa Bajnokságon, Manacóban állítólag 300 ezer eurót (97 millió forint) vertek el pezsgőre a buliban.

Kapcsolódó Cikkek