EUR: 345,15 Ft
CHF: 320,14 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

10 milliót kapott elvesztett karjáért Richárd

Rekordösszegű kártérítést kapott K. Richárd, akinek letépte karját a meghibásodott tésztaszaggatógép. A fiatalember akár hidraulikusan működő műkart is vehetne az összegből, de inkább családjára költi a pénzt. 

Tízmillió forintot ítélt meg a Miskolci Törvényszék annak a fiatalembernek, akinek 2016 júniusában tőből letépte a karját egy tésztaszaggatógép. Richárd egy miskolci pékségben dolgozott, amikor a borzalmas baleset történt. A tésztaszaggató gépnek automatikusan meg kellett volna állnia, amikor kinyílt a fedél, de valami elromlott, így a fémrudak, amelyek körbe-körbe forogtak a berendezésben, elkapták a betanított munkás karját. Belegondolni is szörnyű, de Richárd annak köszönheti az életét, hogy leszakadt karját egy testmozdulattal teljesen letépte magáról, különben a gép teljesen berántotta volna.


– Az életem teljesen megváltozott. Talán mostanra mondhatom el, hogy kezdenek rendbe jönni a dolgok. A kislányaimnak is szokatlan volt így látni az édesapjukat, de szerencsére már elfogadták a helyzetet – mondta a Lokálnak a férfi, aki azóta talált magának új munkahelyet. Richárd örül a kártérítésnek, de fáj neki, hogy eddig senki sem kért tőle bocsánatot a főnökei közül, pedig ha a gépet megjavíttatták volna, a tragédia nem következik be.

A fiatalember jobb karja leszakadt, így meg kellett tanulnia a bal kezét használni. Művégtagja már van, de az csak esztétikai funkciót tölt be, hiszen nem tudja mozgatni, nem tud vele fogni. Egy komolyabb művégtag, amelynek hasznát is venné, több millió forintba kerül.


– Nem hiszem, hogy művégtagra fogom költeni a kártérítési összeget, inkább a családomra fordítom, a közös életünkre – mondta Richárd, aki szeretné elfelejteni a történteket, az agya már sok szenvedést törölt is, de amikor a karjából megmaradt csonkra pillant, minden eszébe jut.

A férfi ügyvédje, dr. Lichy József elégedett a bíróság döntésével. Mint elmondta, első fokon mindössze hárommilliót ítélt meg a bíróság, ami nagyjából összhangban van a joggyakorlattal.
– A tízmillió forint rekordnagyságú összeg, hiszen elveszített végtagok esetében a bíróság nem szokott ennyit megítélni – tette hozzá.

Kapcsolódó Cikkek