EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Eger

1956-ra emlékeztünk

Megyeszerte megemlékeztek az 1956-os szabadságharc és forradalom 62. évfordulójáról. Talán ma is nagyon aktuális az a társadalmi akarat, amely 1956-ban az utcára vitte a magyar fiatalokat, öregeket – országszerte azt akarták az emberek, hogy maguk dönthessenek a sorsukról. Egyik elnyomó hatalom felügyeletét sem kívánták, ami ma is büszkeséggel tölti el a forradalom örököseit, és fontos mementó a jövőre nézve keletnek, nyugatnak egyaránt. A forradalom csak 12 napig tartott, de e röpke idő ma is bizonyítékul szolgál arra, milyen fontos, hogy a magyarság megtalálja méltó helyét a világban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.