EUR: 359,81 Ft
CHF: 339,81 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Szekszárd

3840 kilogramm liszt a civileknek

A Magyarok Kenyere Program keretében az idén összesen 3840 kilogramm lisztet kaptak a Tolna megyében működő civil szervezetek. Szeptember 18-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének irodájában fogadták az adományban részesülő bátaszéki, dunaszentgyörgyi, szekszárdi és tolnai nagycsaládos egyesületek, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi ellátójának képviselőit.

– Mivel 2018 a családok éve, ezért a nagycsaládos egyesületeknek adományoztunk az összegyűjtött lisztből. A bátaszéki, dunaszentgyörgyi, szekszárdi és tolnai egyesületek kaphattak 800-800 kilogramm lisztet. 2018-ban már nyolcadik éve zajlik a „Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem” elnevezésű program. Az elmúlt hetekben zajlott Tolna megyében az az adományozóünnepség, amelynek keretében a megyénkben összegyűjtött búzából őrölt lisztet adományoztuk oda azoknak a szervezeteknek, amelyeket idén megillet ez a segítség. Mivel 2018 a Családok Éve, ezért úgy gondoltuk, hogy a nagycsaládos egyesületeknek adományozunk az összegyűjtött lisztből, gyakorlatilag a bátaszéki, dunaszentgyörgyi, szekszárdi és a tolnai egyesületek kaphattak 800-800 kilogramm lisztet. Emellett az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi ellátója is részesült az adományból, ahol olyan rászoruló családok vannak, amelyek vért is adnak, úgy gondolom, hogy ott szintén megfelelő helyre került az adomány – részletezte Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei elnöke.


Hozzátette, Tolna megyében az idén 12 tonna búza gyűlt össze, amelyből lisztet tudtak őrölni. A programban jelenleg egyre növekvő számban vesznek részt a gazdálkodók, idén 142-en adományoztak búzát a megyében.

Kapcsolódó Cikkek