EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

60 országból 40 ezer jegyet vettek a birkózó vb-re

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságának ad otthont október 20. és 28. között fővárosunk. A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő vb-t óriási érdeklődés övezi: 114 ország 860 birkózója és a mintegy 2000 akkreditált vendég mellett mintegy 40 ezer szurkolót várnak a nyolcnapos eseményre.

Különleges ötven forintos pénzérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank

– Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó-szövetség elnöke „mindössze” annyit kért tőlünk, hogy rendezzük egy olyan világbajnokságot, amilyet még nem látott a világ. Azt gondolom, sikerült megfelelnünk az elvárásoknak – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, aki hozzátette, az egész város jól jár a vb-vel.


– Elég csak azt megemlíteni, hogy hatvan országból 40 ezer jegyet vásároltak a világbajnokságra, erre az időszakra 15 ezer vendégéjszakát foglaltak le a városban, és szinte biztos vagyok abban, hogy ez a szám a húszezret is eléri. Felültünk a tokiói expresszre, hiszen a budapesti világbajnokság a 2020-as olimpiai út egyik legfontosabb állomása. Ki kell emelni a kormány támogatását is, hiszen amellett, hogy segítségükkel minden feltételt biztosítani tudtunk a versenyzőknek, a sikeres sportolók kiemelt jutalmat kapnak.

– Nem titok: az aranyérmesek nyolcmillió, az ezüstérmesek négy-, a bronzérmesek három-, míg a pontszerző helyen végző sportolók egymillió forint jutalmat kapnak.
A világbajnokság tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank egy különleges 50 forintos pénzérmét bocsátott ki: az érme előlapja az eredetivel megegyező, a hátoldalán pedig a félkörben futó „Birkózó-világbajnokság” felirat alatt Kósa István tervei alapján készült birkózódobás látható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.