2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Sport

60 országból 40 ezer jegyet vettek a birkózó vb-re

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságának ad otthont október 20. és 28. között fővárosunk. A Papp László Budapest Sportarénában rendezendő vb-t óriási érdeklődés övezi: 114 ország 860 birkózója és a mintegy 2000 akkreditált vendég mellett mintegy 40 ezer szurkolót várnak a nyolcnapos eseményre.

Különleges ötven forintos pénzérmét bocsát ki a Magyar Nemzeti Bank

– Nenad Lalovic, a Nemzetközi Birkózó-szövetség elnöke „mindössze” annyit kért tőlünk, hogy rendezzük egy olyan világbajnokságot, amilyet még nem látott a világ. Azt gondolom, sikerült megfelelnünk az elvárásoknak – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, aki hozzátette, az egész város jól jár a vb-vel.


– Elég csak azt megemlíteni, hogy hatvan országból 40 ezer jegyet vásároltak a világbajnokságra, erre az időszakra 15 ezer vendégéjszakát foglaltak le a városban, és szinte biztos vagyok abban, hogy ez a szám a húszezret is eléri. Felültünk a tokiói expresszre, hiszen a budapesti világbajnokság a 2020-as olimpiai út egyik legfontosabb állomása. Ki kell emelni a kormány támogatását is, hiszen amellett, hogy segítségükkel minden feltételt biztosítani tudtunk a versenyzőknek, a sikeres sportolók kiemelt jutalmat kapnak.

– Nem titok: az aranyérmesek nyolcmillió, az ezüstérmesek négy-, a bronzérmesek három-, míg a pontszerző helyen végző sportolók egymillió forint jutalmat kapnak.
A világbajnokság tiszteletére a Magyar Nemzeti Bank egy különleges 50 forintos pénzérmét bocsátott ki: az érme előlapja az eredetivel megegyező, a hátoldalán pedig a félkörben futó „Birkózó-világbajnokság” felirat alatt Kósa István tervei alapján készült birkózódobás látható.

Kapcsolódó Cikkek