EUR: 363,03 Ft
CHF: 343,87 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

730 milliós kártérítéséért küzd Sándor

730 millió forintos kártérítés helyett akár nyolc évig tartó börtönbüntetést kaphat Cs. Sándor nyírkátai informatikus, aki fél évvel azután, hogy egymilliárd forint értékű élet- és baleset-biztosítást kötött, a vonat alá esett. Mindkét lábát amputálták.

Cs. Sándor műlábakon, bot segítségével bicegett be a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermébe. Az informatikus korábban azt vallotta, hogy évekkel ezelőtt kis híján végzetes autóbalesetet szenvedett, 14 biztosító társasággal szerződött, hogy baj esetén is gondoskodni tudjon a családjáról. Fél évvel később, 2014. június 30-án súlyos baleset érte Sándort: miután a nyírcsászári vasútállomáson leszállt a vonatról, megcsúszott a peronon szanaszét heverő üvegtörmeléken és a sínekre esett, az induló vonat utolsó kocsijának kereke alá. Mindkét lábát térd alatt amputálták. Több biztosítótársaság is magánnyomozót fogadott, hogy ne kelljen kifizetnie az összesen 730 millió forintos kártérítést – a sajtóban tévesen egymilliárd forint szerepelt –, de nem találtak a csalásra bizonyítékot, mégis feljelentést tettek.


– Miután elestem, láttam a vonatot magam fölött elhaladni, majd éles fájdalmat és forróságot éreztem. Segítségért kiabáltam a kalauznak, de az rám nézett és elindult a mozdony felé. Azt hittem azért, már lemondott rólam, mert meg fogok halni. Szerencsére a feleségem az állomáson várt, egy idegen férfival ellátta a sérüléseimet, ezzel az életemet mentette meg – mondta a Lokálnak Cs. Sándor.

A mozdonyvezető rendőrségi vallomása szerint amikor az állomásról elindult, a visszapillantó tükörből látta, amint Cs. Sándor egyensúlyát veszítve beesik a szerelvény alá. Ugyanezt észlelte a balesettől pár méterre álló helybéli férfi is. A magánnyomozó cég viszont biztosítási csalást sejtett. Neki a masiniszta már azt vallotta, hogy Cs. Sándor magától mászott a szerelvény alá. Abban a mozdony vezetője és a kalauz is határozottan egyetértett, hogy a vonatra egy utas sem szállt fel. A magánnyomozó mégis talált egy helybéli asszonyt, aki felszállt a vonatra, viszont a peronon nem látott üvegcserepeket. A nő a vallomását később visszavonta. 2014 karácsonyán pedig állig felfegyverkezett rendőrök tartottak hat órán keresztül házkutatást Sándor nyírkátai otthonában, de nem találtak semmit.


– Kiszolgáltatott helyzetben harcolok az igazságomért – folytatta Cs. Sándor. – Szerencsére a családom hisz az ártatlanságomban, ha ők nem lennének, lehet, hogy végig sem tudnám ezt csinálni. Az édesapám rendőr volt, a balesetem után agyvérzést kapott, majd meghalt, mert nem tudta elviselni, hogy így meghurcolják a családot.

Kapcsolódó Cikkek