EUR: 363,06 Ft
CHF: 343,38 Ft
2020. április 02., csütörtök
Áron

Belföld

A baloldali, liberális ellenzéknek nem fontos a magyarok biztonsága

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint nem valószínű, hogy a baloldali, liberális ellenzék változtatna 2015 óta folytatott politikáján, és a magyar emberek biztonságát tekintené elsődlegesnek.

Bakondi Györgyöt szerdán az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy az Országgyűlés a nap folyamán kezdett tárgyalni a Sargentini-jelentés elleni kormánypárti határozati javaslatról.


Úgy fogalmazott: az ellenzék megmutatta álláspontját, amikor megszavazta a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, a Jobbik pedig, amely tartózkodott, “ezzel tulajdonképpen elősegítette annak elfogadását”.

Hangsúlyozta: Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontja tiszta és világos 2015 óta.


Az ezt támadó politikai erők időnként “homályos” megfogalmazásokat használnak, mint például, hogy nincs kvóta, nincs határsértő, valamint, hogy a migrációs helyzetet a kormány tartja fenn és európai megoldásra van szükség – mondta Bakondi György.

Ez az európai megoldás, ahogy körvonalazódik – éppen a Sargentini-vitában is – tömeges betelepítésről, kvóták szerinti szétosztásról és az ezt el nem fogadó országok politikai nyomás alatt tartásáról szól – tette hozzá.

Kitért arra is, hogy a görög szigeteken “teljes zsúfoltság van”, hatvan százalékkal érkezett több migráns, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Ez azt jelenti – mondta Bakondi György -, hogy a mozgásuk nem csak az Európai Unió és Törökország közötti egyezménytől függ.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Főpolgármester úr, a szerda nem szombat!

    Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója és Fürjes Balázs államtitkár közösen kéri Karácsony Gergely Főpolgármestert, hogy oldja meg a szerdán kialakult tömegközlekedési helyzetet.

  • Nyitva, de tisztítva

    Nyitva, de tisztítva

    A legtöbb helyen a piacok, mint a friss élelmiszerek beszerzésének legfőbb forrásai a járvány idején is nyitva tartanak, de a megfelelő óvintézkedések mellett.