EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Sport

A Barcelona érte el először az egymilliárd dolláros bevételt

A spanyol futballbajnok FC Barcelona bevétele a 2017/18-as idényben meghaladta az egymilliárd dollárt – ez korábban még egyetlen sportklubnak sem sikerült.

A katalánok kedden nyilvánosságra hozott kimutatásai szerint 1,05 milliárd dollár (megközelítőleg 295,4 milliárd forint) folyt be a kasszába, így az egymást követő ötödik évben is megdőlt az egyesület bevételi csúcsa.

A Barcelona sorozatban nyolcadszor zárta nyereségesen az idényt, 2010 óta 188 millió euró (mintegy 52,9 milliárd forint) profitot termelve.

A gránátvörös-kék együttesnél a bevételnövekedés egyik fő tényezője az volt, hogy az európai szövetség (UEFA) új rendszerben osztotta el a Bajnokok Ligája pénzdíjait. A másik fő ok a Neymar eladásából származó, 222 millió eurós (62,4 milliárd forint) rendkívüli bevétel volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.