EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Külföld

A birkapásztorok úttorlaszait kicselezve engedtek szabadon egy barnamedvét

A nyájaikat féltő birkapásztorok úttorlaszai miatt helikopterről engedtek szabadon egy Szlovéniában befogott nőstény barnamedvét csütörtökön a francia Pireneusok nyugati részén, Béarn vidékén.

Feldühödött és botokkal felfegyverzett birkapásztorok csütörtökre virradóra szerte a vidéken utakat torlaszoltak el traktorokkal és szalmabálákkal, és ellenőrizték azokat a járműveket, amelyekről feltételezték, hogy a Szlovéniából importált medvét szállíthatja. Az állatot végül egy helikopterről engedték szabadon a hatóságok.


A juhtenyésztők a délelőtt folyamán felszámolták az úttorlaszokat, de megfogadták, hogy minden lehetséges eszközzel megpróbálják elejteni a barnamedvéket.

A francia kormány évek óta próbálkozik megerősíteni az 1980-as években majdnem kihalt barnamedve jelenleg néhány tucat egyedre tehető populációját a Pireneusokban. A Spanyolországgal határos Béarn vidékén jelenleg két hím állat él, a csütörtökön betelepített nőstényt napokon belül egy másik követi, ugyancsak Szlovéniából. Legutóbb 2006-ban érkezett medve a térségbe.

Kapcsolódó Cikkek

  • Erősödnek a V4-ek!

    Erősödnek a V4-ek!

    A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

  • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

    Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

    Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

  • Európa meggyengült Juncker alatt

    Európa meggyengült Juncker alatt

    Meggyengült Európa az elmúlt öt évben Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének a tevékenysége alatt – mondta Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szombat este az M1 aktuális csatornán.