EUR: 353,61 Ft
CHF: 334,33 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Külföld

A birkapásztorok úttorlaszait kicselezve engedtek szabadon egy barnamedvét

A nyájaikat féltő birkapásztorok úttorlaszai miatt helikopterről engedtek szabadon egy Szlovéniában befogott nőstény barnamedvét csütörtökön a francia Pireneusok nyugati részén, Béarn vidékén.

Feldühödött és botokkal felfegyverzett birkapásztorok csütörtökre virradóra szerte a vidéken utakat torlaszoltak el traktorokkal és szalmabálákkal, és ellenőrizték azokat a járműveket, amelyekről feltételezték, hogy a Szlovéniából importált medvét szállíthatja. Az állatot végül egy helikopterről engedték szabadon a hatóságok.


A juhtenyésztők a délelőtt folyamán felszámolták az úttorlaszokat, de megfogadták, hogy minden lehetséges eszközzel megpróbálják elejteni a barnamedvéket.

A francia kormány évek óta próbálkozik megerősíteni az 1980-as években majdnem kihalt barnamedve jelenleg néhány tucat egyedre tehető populációját a Pireneusokban. A Spanyolországgal határos Béarn vidékén jelenleg két hím állat él, a csütörtökön betelepített nőstényt napokon belül egy másik követi, ugyancsak Szlovéniából. Legutóbb 2006-ban érkezett medve a térségbe.

Kapcsolódó Cikkek