EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

A férfiölelgető Macront védte a Facebook

Letiltotta a Facebook minden tevékenységről azt a magyar újságírót, aki a félmeztelen férfiakat ölelgető Emmanul Macron és az unokáját dajkáló Orbán Viktor fotójával példázta, milyen világképek közül választhatnak az európaiak a jövő évi EP-szavazáson.

Hatalmas botrányt kavart a napokban, hogy Emmanuel Macron francia elnökről olyan fotók készültek az ország „tengerentúli megyéjének” (egykor a gyarmata volt) számító Kis-Antillákon, amelyen félmeztelen helyi férfiakat ölelget. Egyikük középső ujját feltartva mutatott be a franciáknak, a másik bevallotta Macronnak, hogy nemrég szabadult bűnöző.


Fotó: Facebook

Az eset megint előhívta a tipikus balliberális kettős mércét: a Facebook ugyanis letiltotta a közösségi oldal minden funkciójának használatáról Bertha László kollégánkat, a 888.hu újságíróját. Bertha bűne az volt, hogy profilján megosztott egy mémet, amelyen a Macronról készült említett fotó és az Alíz unokáját dédelgető Orbán Viktor képe látható. A felirat úgy szól, „Tessék választani!”, ami egyértelmű utalás arra, hogy a jövő évi európai parlamenti választáson a bevándorlást erőltető és az európai, keresztény kultúrát előtérbe helyező erők között kell majd dönteniük a választóknak.

EPA/ELIOT BLONDET / POOL

Úgy tűnik, a Facebook cenzorai megirigyelték a George Orwell 1984 című könyvében szereplő gondolatrendőrség gyakorlatát, amely bárkit megbüntethet egyetlen „rossz” gondolatért. A közösségi oldal már korábban is erősen cenzúrázta a jobboldali tartalmakat, igaz, ha például egy kormánypárti politikus halálát kívánja valaki, az belefér az általuk hazug módon hirdetett szólásszabadságba.


A nyugdíjast megbüntették érte

Érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet Macron fotói kapcsán a 888.hu. Az elnök ugyanis áprilisban egy francia kisvárosban járt, ahol szóba elegyedett választóival. Egy nyugdíjas a középső ujja felmutatásával fejezte ki politikai véleményét Macron felé, mire az elnök testőrei hátracsavarták a kezét. A nyugdíjast őrizetbe vették, eljárás is indult ellene. A Kis-Antillákon bemutató fiatalembert nem érte hasonló atrocitás.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a tematikus utak

  Egyre népszerűbbek a különböző tematikus utak a turisták körében – mondta Kiss Róbert Richárd szakújságíró az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

 • Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Szünetel a vonatközlekedés Budaörs és Biatorbágy között

  Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel az MTI-vel.

 • Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Tele vannak a magyarországi gáztárolók

  Szinte csordultig teltek a magyarországi gáztárolók: a legfrissebben regisztrált készletszint 6,139 milliárd köbméter, amely közel 97 százalékos töltöttséget jelent a 6,33 milliárd köbméteres kapacitást tekintve – írta a Magyar Nemzet szombaton.

 • Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja

  Ma van a magyar dráma napja: magyar szerzők műveivel, rendhagyó programokkal és díjátadóval is ünnepelnek a színházak országszerte és a határon túl is.