EUR: 366,08 Ft
CHF: 346,06 Ft
2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

A férfiölelgető Macront védte a Facebook

Letiltotta a Facebook minden tevékenységről azt a magyar újságírót, aki a félmeztelen férfiakat ölelgető Emmanul Macron és az unokáját dajkáló Orbán Viktor fotójával példázta, milyen világképek közül választhatnak az európaiak a jövő évi EP-szavazáson.

Hatalmas botrányt kavart a napokban, hogy Emmanuel Macron francia elnökről olyan fotók készültek az ország „tengerentúli megyéjének” (egykor a gyarmata volt) számító Kis-Antillákon, amelyen félmeztelen helyi férfiakat ölelget. Egyikük középső ujját feltartva mutatott be a franciáknak, a másik bevallotta Macronnak, hogy nemrég szabadult bűnöző.


Fotó: Facebook

Az eset megint előhívta a tipikus balliberális kettős mércét: a Facebook ugyanis letiltotta a közösségi oldal minden funkciójának használatáról Bertha László kollégánkat, a 888.hu újságíróját. Bertha bűne az volt, hogy profilján megosztott egy mémet, amelyen a Macronról készült említett fotó és az Alíz unokáját dédelgető Orbán Viktor képe látható. A felirat úgy szól, „Tessék választani!”, ami egyértelmű utalás arra, hogy a jövő évi európai parlamenti választáson a bevándorlást erőltető és az európai, keresztény kultúrát előtérbe helyező erők között kell majd dönteniük a választóknak.

EPA/ELIOT BLONDET / POOL

Úgy tűnik, a Facebook cenzorai megirigyelték a George Orwell 1984 című könyvében szereplő gondolatrendőrség gyakorlatát, amely bárkit megbüntethet egyetlen „rossz” gondolatért. A közösségi oldal már korábban is erősen cenzúrázta a jobboldali tartalmakat, igaz, ha például egy kormánypárti politikus halálát kívánja valaki, az belefér az általuk hazug módon hirdetett szólásszabadságba.


A nyugdíjast megbüntették érte

Érdekes párhuzamra hívta fel a figyelmet Macron fotói kapcsán a 888.hu. Az elnök ugyanis áprilisban egy francia kisvárosban járt, ahol szóba elegyedett választóival. Egy nyugdíjas a középső ujja felmutatásával fejezte ki politikai véleményét Macron felé, mire az elnök testőrei hátracsavarták a kezét. A nyugdíjast őrizetbe vették, eljárás is indult ellene. A Kis-Antillákon bemutató fiatalembert nem érte hasonló atrocitás.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek