2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

A hajléktalanokat védi az új rendelet

Hétfőn életbe lépett a hajléktalanok közterület-használatát korlátozó jogszabály, amelynek célja az emberélet megmentése.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerint a jogszabály elsődleges célja, megelőzni, hogy a hajléktalanok télen a közterületen vagy az erdőben kihűljenek. Továbbá az is cél, hogy azok is eljussanak a szálláshelyekre, akik még mindig az utcán élnek, mert van szabad kapacitás az ellátórendszerben.


A férőhelyek számának bővítésére és az ellátás minőségét javítására körülbelül kilencmilliárd forintot költ a kormány. Az államtitkár hozzáfűzte, hogy közel harminc éve nem sikerül megoldani ezt a problémát, aminek egyik oka az volt, hogy az eddig jogszabályok nem voltak alkalmasak arra, hogy segítségükkel megszüntessék a hajléktalanságot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Több „Gruevszki-ügy” fut Európában

    Nyugat-európai lapok támadják hazánkat Nikola Gruevszki volt Macedón kormányfő magyarországi tartózkodása miatt, miközben Belgiumban pihen Carles Puigdemont, a lázadás és hűtlen kezelés miatt körözött katalán elnök, Francaiország ad búvóhelyet Sebastien Avajon kokaincsempészetért elítélt benine-i elnökjelöltnek, míg Németországban több mint ezer török diplomata kért menedéket.

  • Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a V4-ek

    Közös európai harccsoportot hoznak létre a visegrádi négyek (V4), amely 2019 második felében kezdi meg működését – nyilatkozta a közmédiának Benkő Tibor a V4 tagországok (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) védelmi minisztereinek csütörtöki szlovákiai biztonságpolitikai tanácskozását követően.