EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

A hajléktalantörvénnyel még az ellenzéki Gémesi György is egyetért

Gödöllő polgármestere feltöltött egy videót közösségi oldalára, amiben arról beszél Forrainé Murányi Judittal, a helyi hajléktalanszálló vezetőjével, hogy az új törvény jó, és valóban így lehet a leginkább segíteni a hajléktalanok reintegrációját a társadalomba – írja az Origo. Ám a folyton tarháló Indexnek, a fake news egyik fellegvárának természetesen nem tetszik az igazság.

A lap arról ír, hogy a balliberális propagandasajtót, az Indexet teljesen kiborította, hogy Gémesi kimondta az igazságot a hajléktalan-kérdésről.


Gémesi György:…a korábban hajléktalanszállón lakó, most megbüntetett gödöllői hajléktalan nem tartja be a szabályokat és ezért ment vissza az utcára is.”

Gémesi szerint a törvény nem a hajléktalanokra, hanem az utcán életvitelszerűen tartózkodó hajléktalanokra vonatkozik, ez pedig két külön dolog. A polgármester egy hat éve a szállón élő Sándorral is elbeszélget, aki látszólag elégedett az ellátással, a  körülményeket pedig elég jónak tartja – írja a lap a polgármester videója alapján.


Gémesi kiemeli, hogy van, aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy vannak szabályok, így azoknak a megfelelő jogszabályok alapján a rendőrségi intézkedésnek alá kell vetniük magukat, ami lehet, hogy még így is túl puha.

“Azt kérem mindenkitől, ne vigyenek ennivalót, ne adjanak pénzt, a kocsmában köt ki, bort vesznek belőle. Az utcán való életvitelszerű tartózkodás pedig olyan közegészségügyi problémákat jelenthet, amiket senki nem akar” – közölte Gémesi, amitől a fake news média teljesen kiakadt. A felvétel végén Gémesi kiemeli, hogy Gödöllőn is van hely a hajléktalanoknak, az ellátást pedig kiváló szakemberek végzik. Nem hiányzik senkinek, hogy meztelen kéregetők nyilvánosan piszkítsák össze a várost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.