EUR: 344,23 Ft
CHF: 319,31 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Veszprém

A helyi termelőket segíti majd a létesítmény

Letették annak az agrárlogisztikai központnak az alapkövét Nemesvámoson, amely a helyi közétkeztetés és a környékbeli termelők érdekeit egyszerre szolgálja majd.

A majdani logisztikai központot a helyi igényekre alapozva hozzák létre, a termelők ugyanis nem rendelkeznek elegendő raktárterülettel, tárolókapacitással. Erre jelenthet választ a 830 négyzetméteres, közösen használt raktár. Ezzel együtt azonban a fejlesztés arra is lehetőséget ad, hogy a helyi közétkeztetés igényeit kielégítse: a faluban törekednek arra, hogy a gyerekek étkeztetésekor lehetőleg helyi vagy megyei alapanyagokat használjanak fel.


Elhelyezték a leendő agrár központ alapkövét (fotó: Domján Attila)

A logisztikai központhoz szorosan kapcsolódva épül meg egy 600 négyzetméteres vásártér és hűtőház is, amelyben két fedett és tíz fedetlen árusítóhelyet alakítanak ki. A hűtőház energiaellátását részben napelemes rendszerrel oldják meg.

Megkezdődtek a földmunkák a területen, a jövő év első felében zárulhat a kivitelezés (fotó: Domján Attila)

Sövényházi Balázs polgármester az alapkőletételen elmondta: a vásárteret annak kereskedelmi funkciója mellett közösségépítésre, közösségi rendezvények lebonyolítására is használják majd. A vásártér havi rendszerességgel fog üzemelni minden hónap második szombatján, ezeken a napokon a vásárt kiegészítő rendezvényekkel még komplexebb kínálatot biztosíthatnak.

A híres-neves vámosi lencséből is került az időkapszulába (fotó: Domján Attila)

A beruházás teljes költségvetése 167 millió forint, amelyből 150 millió pályázati támogatás. Az agrárlogisztikai központ esetében már kiválasztották a kivitelezőt, az építkezés várhatóan 2019 második negyedévében fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.