EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Veszprém

A helyi termelőket segíti majd a létesítmény

Letették annak az agrárlogisztikai központnak az alapkövét Nemesvámoson, amely a helyi közétkeztetés és a környékbeli termelők érdekeit egyszerre szolgálja majd.

A majdani logisztikai központot a helyi igényekre alapozva hozzák létre, a termelők ugyanis nem rendelkeznek elegendő raktárterülettel, tárolókapacitással. Erre jelenthet választ a 830 négyzetméteres, közösen használt raktár. Ezzel együtt azonban a fejlesztés arra is lehetőséget ad, hogy a helyi közétkeztetés igényeit kielégítse: a faluban törekednek arra, hogy a gyerekek étkeztetésekor lehetőleg helyi vagy megyei alapanyagokat használjanak fel.


Elhelyezték a leendő agrár központ alapkövét (fotó: Domján Attila)

A logisztikai központhoz szorosan kapcsolódva épül meg egy 600 négyzetméteres vásártér és hűtőház is, amelyben két fedett és tíz fedetlen árusítóhelyet alakítanak ki. A hűtőház energiaellátását részben napelemes rendszerrel oldják meg.

Megkezdődtek a földmunkák a területen, a jövő év első felében zárulhat a kivitelezés (fotó: Domján Attila)

Sövényházi Balázs polgármester az alapkőletételen elmondta: a vásárteret annak kereskedelmi funkciója mellett közösségépítésre, közösségi rendezvények lebonyolítására is használják majd. A vásártér havi rendszerességgel fog üzemelni minden hónap második szombatján, ezeken a napokon a vásárt kiegészítő rendezvényekkel még komplexebb kínálatot biztosíthatnak.

A híres-neves vámosi lencséből is került az időkapszulába (fotó: Domján Attila)

A beruházás teljes költségvetése 167 millió forint, amelyből 150 millió pályázati támogatás. Az agrárlogisztikai központ esetében már kiválasztották a kivitelezőt, az építkezés várhatóan 2019 második negyedévében fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.