EUR: 318,10 Ft
CHF: 280,58 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Veszprém

A helyi termelőket segíti majd a létesítmény

Letették annak az agrárlogisztikai központnak az alapkövét Nemesvámoson, amely a helyi közétkeztetés és a környékbeli termelők érdekeit egyszerre szolgálja majd.

A majdani logisztikai központot a helyi igényekre alapozva hozzák létre, a termelők ugyanis nem rendelkeznek elegendő raktárterülettel, tárolókapacitással. Erre jelenthet választ a 830 négyzetméteres, közösen használt raktár. Ezzel együtt azonban a fejlesztés arra is lehetőséget ad, hogy a helyi közétkeztetés igényeit kielégítse: a faluban törekednek arra, hogy a gyerekek étkeztetésekor lehetőleg helyi vagy megyei alapanyagokat használjanak fel.


Elhelyezték a leendő agrár központ alapkövét (fotó: Domján Attila)

A logisztikai központhoz szorosan kapcsolódva épül meg egy 600 négyzetméteres vásártér és hűtőház is, amelyben két fedett és tíz fedetlen árusítóhelyet alakítanak ki. A hűtőház energiaellátását részben napelemes rendszerrel oldják meg.

Megkezdődtek a földmunkák a területen, a jövő év első felében zárulhat a kivitelezés (fotó: Domján Attila)

Sövényházi Balázs polgármester az alapkőletételen elmondta: a vásárteret annak kereskedelmi funkciója mellett közösségépítésre, közösségi rendezvények lebonyolítására is használják majd. A vásártér havi rendszerességgel fog üzemelni minden hónap második szombatján, ezeken a napokon a vásárt kiegészítő rendezvényekkel még komplexebb kínálatot biztosíthatnak.

A híres-neves vámosi lencséből is került az időkapszulába (fotó: Domján Attila)

A beruházás teljes költségvetése 167 millió forint, amelyből 150 millió pályázati támogatás. Az agrárlogisztikai központ esetében már kiválasztották a kivitelezőt, az építkezés várhatóan 2019 második negyedévében fejeződik be.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.