2020. április 04., szombat
Izidor

Belföld

Volner: Soros György embere a Jobbik kongresszusán is ott volt

A Jobbik elnöke saját magát buktatta le, amikor nyilvánosságra került egy fotó, amin Teplán Istvánnal, a Soros György-féle CEU egyik alapítójával szerepel, amikor a Gyöngyösi Márton által szervezett brüsszeli konferencián vettek részt – írja az Origo.

– Nem én hazudtam a Jobbik jelenlegi vezetésének Soros-kapcsolatairól és nem én vezetem félre a tisztességes, hazaszerető emberekből álló tagságot sem – írta legfrissebb Facebook-bejegyzésében Volner János, a Jobbik pártból kizárt alelnöke. A politikus név szerint említi Teplán Istvánt, mint “a Soros-féle CEU alapítóját”, Meszerics Tamás LMP-s EP-képviselőt, “a Soros-féle CEU programkoordinátorát, nem mellesleg volt SZDSZ-est” valamint Monika Ladmanovot, a Prágai Soros Alapítvány munkatársát, akit genderjogi aktivistaként, egy migránsokat segítő alapítvány munkatársaként, a melegfelvonulás lelkes reklámozójaként aposztrofál Volner János – írja a lap.


“Ezeket a Soros-embereket talán a legyek hordták össze? Nem érzitek, mennyire gáz ez? Volner János bizonyítékként egy fotót mutat, ami egy brüsszeli konferencián készült, amelyet Gyöngyösi Márton szervezett. Teplán István “elit helyen, közvetlenül mögöttetek ül, Gyöngyösi Márton külügyes kollégáival. Akkor ki is hazudik itt?” Volner János ezután megismétli javaslatát, hogy a Jobbik alapszabályában meglévő lehetőség szerint tartsanak rendkívüli tisztújítást, mert mint írja, “a Jobbikot a magát liberális, balközép pártként meghatározó, önmagát felszámoló LMP-vel és a már említett Soros-emberekkel” tönkre fogják tenni.

Teljes a káosz és a széthúzás a Jobbikban

A Vona Gábor fémjelezte reformáció óta zuhanórepülés jellemzi a pártot, Toroczkai és Dúró kilépése után Volner Jánost zárták ki péntek este, őt két újabb képviselőtársa követte. Volner János most Facebook oldalán üzent Sneider Tamásnak, a Jobbik elnökének.


Volner már kizárása után pénteken jelezte, nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát. “Apáti István és Fülöp Erik nevében is mondhatom, a mandátumainkat megtartjuk, és továbbra is a nemzet ügyét fogjuk velük szolgálni” – fogalmazott. Volnert – 17 támogató, négy ellenző és három tartózkodó voks mellett – pénteken késő este zárta ki soraiból a Jobbik-frakció.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek