EUR: 322,40 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Hódmezővásárhely

A jövő év elején átadhatják a keleti elkerülőt

Közel tíz évvel ezelőtt épült meg Hódmezővásárhely déli elkerülő útja, nemrégiben pedig az úgynevezett északi elkerülő útnak örülhettünk. Emellett folyamatosak a munkálatok a keleti elkerülőnél is,  amit az év végére be is fejezhetnek. 

A keleti elkerülő nyomvonala a 47-es út és az Erzsébeti út között lesz, 3,2 kilométer hosszan. Három útkereszteződésben lesznek körforgalmi csomópontok, illetve egy fénysorompó is a 135-ös Szeged–Békéscsaba vasútvonalnál. Kétszer egy sávban készül, kilenc méteres koronaszélességgel. A keleti elkerülő megépítésével az a cél, hogy a 47-es utat és az ipari parkot összekössék, hogy ne kelljen a tehergépjárműveknek vagy a személyautóknak a belterületi városrészt használniuk.


A tervek szerint haladnak a keleti elkerülő munkálatai

Közel 40 százalékos műszaki készültségű a keleti elkerülő megépítése. A három körforgalmi csomópont kivitelezési munkálatai folyamatban vannak, a vasúti átkelő munkálatai elkészültek, illetve vannak olyan részek, ahol már az aszfaltozási munkálatok is lezajlottak.

Az építési munkát 2018. december 31-ig kell befejeznie a kivitelezőnek. Ezt követően indíthatják el a forgalomba helyezési eljárást – ami körülbelül egy hónapot vesz igénybe –, és mindezek után adhatják át a forgalomnak a keleti elkerülőt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.