2020. április 05., vasárnap
Vince

Egyéb Hódmezővásárhely

A jövő év elején átadhatják a keleti elkerülőt

Közel tíz évvel ezelőtt épült meg Hódmezővásárhely déli elkerülő útja, nemrégiben pedig az úgynevezett északi elkerülő útnak örülhettünk. Emellett folyamatosak a munkálatok a keleti elkerülőnél is,  amit az év végére be is fejezhetnek. 

A keleti elkerülő nyomvonala a 47-es út és az Erzsébeti út között lesz, 3,2 kilométer hosszan. Három útkereszteződésben lesznek körforgalmi csomópontok, illetve egy fénysorompó is a 135-ös Szeged–Békéscsaba vasútvonalnál. Kétszer egy sávban készül, kilenc méteres koronaszélességgel. A keleti elkerülő megépítésével az a cél, hogy a 47-es utat és az ipari parkot összekössék, hogy ne kelljen a tehergépjárműveknek vagy a személyautóknak a belterületi városrészt használniuk.


A tervek szerint haladnak a keleti elkerülő munkálatai

Közel 40 százalékos műszaki készültségű a keleti elkerülő megépítése. A három körforgalmi csomópont kivitelezési munkálatai folyamatban vannak, a vasúti átkelő munkálatai elkészültek, illetve vannak olyan részek, ahol már az aszfaltozási munkálatok is lezajlottak.

Az építési munkát 2018. december 31-ig kell befejeznie a kivitelezőnek. Ezt követően indíthatják el a forgalomba helyezési eljárást – ami körülbelül egy hónapot vesz igénybe –, és mindezek után adhatják át a forgalomnak a keleti elkerülőt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.