2018. november 18., vasárnap
Jenő

Sport

A katari lehet a legjobb vb

Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a 2022-es katari világbajnokság lehet minden idők legjobbja.

A sportvezető minderről azt követően beszélt, hogy megtekintette az al-Vakra stadion munkálatait.


“Mindenki láthatja, hogy négy évvel a torna rajtja előtt mennyi előrelépés történt az infrastruktúrában. Amint beléptem a létesítménybe, éreztem, mennyire impozáns” – nyilatkozta a FIFA elnöke.

Infantino hozzátette, az idei oroszországi világbajnokság nagyon jó volt, de biztos abban, hogy a négy év múlva esedékes torna még azt is felül fogja múlni.

Korábban rengeteg kritika érte a FIFA-t, hogy a közel-keleti országnak adta a rendezés jogát: a kezdeti korrupciós vádak után a stadionok és az infrastruktúra hiánya miatt merültek fel aggályok, ráadásul a nagy meleg miatt a torna nem a megszokott nyári időpontban, hanem november 21. és december 18. között lesz, ami miatt több bajnokság és klubcsapat vezetősége is elégedetlenségét fejezte ki.

A szervezők ígérete szerint jövő év végéig hét új stadion, egy metróvonal, valamint egy új kikötő készül el Katarban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.