EUR: 319,94 Ft
CHF: 280,45 Ft
2019. április 19., péntek
Emma

Egyéb XIX.kerület

A kispestiek javaslatait várják a költségvetéshez

A tavalyi évvel ellentétben idén már a kispestiek javasolhatják azokat a helyszíneket, amelyeket szeretnének megújíttatni a közösségi költségvetés összegéből. A Fidesz–KDNP-frakció mindenkit buzdít a részvételre, hiszen így olyan munkálatokra is sor kerülhet, amelyekre korábban nem áldozott a baloldali vezetésű önkormányzat. Ilyen például a Mézeskalács Óvoda udvarának a felújítása, amit Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok már jó ideje szorgalmazott.

Megkezdődtek a 2019-es kispesti közösségi költségvetéssel kapcsolatos, október 31-ig tartó egyeztetések, amelyek során az önkormányzat Kispest városrészeiben összesen 42 millió forintot költ fejlesztésekre a lakosság javaslatai alapján.


Idén hét városrész vonatkozásában várja az önkormányzat a lakosság ötleteit:

  • A Puskás iskola udvarán is lenne mit csinálni

    Felső-Kispest 1. (Üllői út–Simonyi Zsigmond utca–Vak Bottyán utca közötti terület),

  • Felső-Kispest 2. (Üllői úttól északra, Simonyi Zsigmond utcától keletre eső terület),
  • Felső-Kispest 3. (Üllői út–Ady Endre út–Kisfaludy utca közötti terület),
  • Felső-Kispest 4. (Üllői út–Ady Endre út–Hofherr Albert utca közötti terület),
  • Kertváros
  • Hagyományos Kispest
  • Wekerle-telep

A kispest.info arra hívta fel a figyelmet, hogy a lakosság javaslatai alapján olyan fejlesztésekre is sor kerülhet, amelyekre az önkormányzat nem fordított kellő figyelmet. A lap példaként említi a Puskás iskola udvarát, ahol az utóbbi években több baleset is történt, noha Gajda Péter polgármester (MSZP) 2014-ben ígéretet tett, hogy azt teljesen felújítják. Ez azóta sem történt meg: 2015-ben egy kislány foga tört ki, amikor megbotlott az iskolaudvar töredezett aszfaltján, 2017. március végén pedig egy ötödikes gyermek karja eltört, amikor elesett a betont felnyomó fák gyökerében. Az udvar azóta is balesetveszélyes. A tavalyi közösségi költségvetési egyeztetés során lehetett szavazni a felújításra, azonban nem az kapta a legtöbb szavazatot.


– Mindenkit arra buzdítok, hogy vegyen részt a fórumokon, és mondja el a javaslatait. Így  talán lehetőség adódik arra, hogy megvalósuljanak olyan szükséges fejlesztések, amelyekkel eddig nem foglalkozott érdemben a városvezetés – mondta lapunknak Dódity Gabriella frakcióvezető.

Javasoljon ön is!

A kispestiek személyesen, levélben, elektronikus úton vagy lakossági fórumokon tehetnek javaslatokat 2018. október 31-ig. A javaslattételi lap az önkormányzat honlapjáról letölthető és online is kitölthető. Ezt elektronikusan a [email protected] e-mail-címre, levélben pedig a 1195 Budapest, Városház tér 18–20. címre lehet eljuttatni. Személyesen a városháza portáján vagy a Kispesti Rendészeti Központban (Budapest, Eötvös utca 3–7.) lehet leadni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek