2020. április 09., csütörtök
Erhard

Belföld

A kormány 180 millió forinttal támogatja a szentendrei szakrendelő fejlesztését

A kormány 180 millió forinttal támogatja a szentendrei járóbeteg-szakellátó fejlesztését – mondta az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) járóbeteg-szakellátási igazgatója kedden sajtótájékoztatón a Pest megyei városban.

Mayer Ákos közölte, az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a kormány – az önkormányzatok 10 százalékos hozzájárulása mellett – 58,6 milliárd forint költségvetési forrást biztosít 32 közép-magyarországi szakrendelő fejlesztésére, ezek közül az egyik a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei szakrendelője.


Hozzátette, hogy a fejlesztések nemcsak az ellátási színvonal javítását, a várakozási idő és a várólisták csökkenését eredményezik, de remélhetőleg javítják a betegek kényelmét és az ott dolgozók munkakörülményeit is.

Verseghi-Nagy Miklós (Fidesz-KDNP), Szentendre polgármestere arról beszélt, hogy a támogatást az önkormányzat 17 millió forint önrésszel egészíti ki.


Hozzátette, mivel a város járási központ, Budakalásztól Visegrádig 12 település szakrendelését látják el. Kiemelte, hogy Szentendre fontosnak tartja egészségügyi intézményeinek fejlesztését, ezért a felújítások mellett 24 órás háziorvosi ügyeletet indítottak 2017 augusztusában.

Pázmány Annamária, a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei főigazgatója elmondta, hogy a szakrendelő az ellátandó terület 83 ezres lakosságán túl a Dunakanyar turistáit, ideiglenes lakóit, nyaralóit is fogadja, így megközelítőleg 100 ezer embernek számára nyújtanak egészségügyi szolgáltatást. Hozzátette, hogy az orvosi műszerek elavultak, átlagosan 13 évesek, de van közöttük 35-40 éves berendezés is.

A főigazgató beszélt arról is, hogy az EBP keretében elnyert támogatásból megújul a klímarendszer, így az egynapos sebészeti műtők külön szabályozhatóvá válnak, valamint fejlesztik az informatikai rendszert és orvostechnikai eszközöket szereznek be.

Kapcsolódó Cikkek