2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Belföld

A migrációt a természeti erőforrások hanyatlása is elősegíti

A migrációt elősegíti a természeti erőforrások hanyatlása is, de ez általában önmagában nem idézi elő azt – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Kőrösi Csaba azt mondta, a természeti erőforrások degradációja miatt belső konfliktusok alakulnak ki, amelyek megfelelő intézményrendszer és politikai rendszer nélkül már okot adhatnak a kivándorlásra.


Végleges kivándorlás mellett akkor döntenek az emberek, amikor nem látnak arra reményt, hogy meg tudnak élni az adott helyen – vélekedett.

Hangsúlyozta, ha nem állítják meg a klímaváltozást, akkor az olyan szintű természeti degradációt okoz, amely több millió ember létalapjának megszűnéséhez, társadalmi és fegyveres konfliktusokhoz vezethet.


Kitért arra is, minden országnak van egy nemzeti klímavállalása, amelyet ha mindenki végrehajtana, akkor sikert érhetnének el, de a megvalósítás nem úgy működik, ahogy kellene.

Fontos, hogy megvalósuljanak a vízgazdálkodást segítő, az élelmiszertermelés biztonságát erősítő és a mezőgazdaság jövedelemtermelő-képességét stabilizáló projektek, továbbá a városi lét minimális szintjét elősegítő fejlesztések és a nemzeti, valamint regionális konfliktuskezelés megerősítését segítő rendszerek – közölte az igazgató.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriásit megy a hazai GDP

  Óriásit megy a hazai GDP

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naptárhatással kiigazított adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 5 százalékkal nőtt az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva.

 • Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Hazudni tanít migránsokat a sorosista NGO – Videó!

  Rejtett kamerás felvételen mesélte el egy kanadai dokumentumfilmesnek Ariel Ricker, az Olaszországban Soros pénzéből migránsokat simogató Advocates Abroad vezetője, hogyan tanítják meg hazudni és szerepet játszani az oda érkező migránsokat, akik az így szerzett tudással képesek átverni az EU határellenőrző rendszerét.

 • Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  Staudt ügyében is nyomoz a NAV

  A Nemzeti- Adó és Vámhivatal az ügyészség utasítására már Magyarországon is nyomozást rendelt el abban az ügyben, melynek a feljelentés szerint Staudt Gábor az egyik elkövetője.