EUR: 319,38 Ft
CHF: 282,05 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

A migrációt a természeti erőforrások hanyatlása is elősegíti

A migrációt elősegíti a természeti erőforrások hanyatlása is, de ez általában önmagában nem idézi elő azt – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Kőrösi Csaba azt mondta, a természeti erőforrások degradációja miatt belső konfliktusok alakulnak ki, amelyek megfelelő intézményrendszer és politikai rendszer nélkül már okot adhatnak a kivándorlásra.


Végleges kivándorlás mellett akkor döntenek az emberek, amikor nem látnak arra reményt, hogy meg tudnak élni az adott helyen – vélekedett.

Hangsúlyozta, ha nem állítják meg a klímaváltozást, akkor az olyan szintű természeti degradációt okoz, amely több millió ember létalapjának megszűnéséhez, társadalmi és fegyveres konfliktusokhoz vezethet.


Kitért arra is, minden országnak van egy nemzeti klímavállalása, amelyet ha mindenki végrehajtana, akkor sikert érhetnének el, de a megvalósítás nem úgy működik, ahogy kellene.

Fontos, hogy megvalósuljanak a vízgazdálkodást segítő, az élelmiszertermelés biztonságát erősítő és a mezőgazdaság jövedelemtermelő-képességét stabilizáló projektek, továbbá a városi lét minimális szintjét elősegítő fejlesztések és a nemzeti, valamint regionális konfliktuskezelés megerősítését segítő rendszerek – közölte az igazgató.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.