2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Külföld

Nap képe: Csőrre töltve

A legtöbb madárhatározó könyv borítóján visszaköszön bolygónk egyik legszebb szárnyasa, a jégmadár, amelyet a madarak ékszereként is emlegetnek.

A káprázatos színben pompázó égi vándor a víz melletti fák ágairól vagy a víz fölött szállva figyeli a mozgást, és amint valami eledelt észlel, lecsap rá. Ezt a pillanatot sikerült megörökítenie Vince Burton brit természetfotósnak is, aki egy évet várt a megfelelő pillanatra norfolki otthona közelében, egy folyó partján.

/Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: ÖsszeFogás

  A nap képe: ÖsszeFogás

  Saype francia-svájci tájművész új földfestményeinek egyikén dolgozik a genfi Grange parkban. A mintegy ötezer négyzetméter pázsitot beborító, 165 méter hosszú és 30 méter széles alkotás természetes, biológiailag lebomló, vízoldékony festőanyagokból készült.

 • Túszul ejtette a lopott BMW

  Túszul ejtette a lopott BMW

  Ügyetlenségének köszönhetően akár két évre és hűvösre kerülhet az a budapesti férfi, aki a szlovákiai Galántán akart elkötni egy BMW-t.

 • Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Deutsch Tamás: Elutasítjuk az uniós források politikai büntetésként való megvonását

  Elutasítjuk a közösségi források szubjektív, politikai büntetésként alkalmazható úgynevezett jogállamisági feltételekhez kötését, a gazdaságilag, munkahelyteremtés szempontjából jól teljesítő régiók politikai vádak alapján történő büntetését – jelentette ki Deutsch Tamás a Fidesz EP-képviselője Strasbourgban, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában szerdán.