EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

A nap képe: Valóságos terepasztal

Látta már Budapesten a Móricz Zsigmond körteret felülről? Ezen a drónfelvételen olyan, mint egy tökéletesen berendezett terepasztal. 

A téren 1898-ban közlekedett először villamos, egy évvel később, 1899-ben megindult a HÉV-közlekedés is. 1942-ben építették meg a Gomba épületét, és 1945-től viseli a tér Móricz Zsigmond nevét. A mai napig kedvelt találkozóhelye a fővárosiaknak.

Csak nap képének lehetett használni!

Móricz Zsigmond körtér Fotó: Instagram/sir_dronealot

Kapcsolódó Cikkek

 • Egri csillagok az Arénában

  Egri csillagok az Arénában

  A magyar történelem sikersztoriját, az egri vár 1552-es, török túlerővel szembeni győzelmét dolgozza föl Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye.

 • Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Kunhalmi tényleg nem tud helyesen írni

  Most már jogosan merül fel a kérdés, hogy áll-e bármiféle tudatosság a szocialisták helyesírási zavarai mögött, –  vagy csak szimplán ennyire hülyék – ugyanis a lingvisztika királynőjének, Kunhalmi Ágnesnek ismét sikerült egy kínos hibát vétenie húsvéti posztjában.

 • Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Folytatódik az ellenzéki a kutyakomédia

  Sehogy sem jutnak dűlőre az ellenzéki pártok főpolgármester jelöltjei. Parkolási botránya miatt támadja Karácsony Gergelyt, a baloldal emberét Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik jelöltje, míg Sermer Ádám, a Liberálisoktól biztosan önállóan indul, amiért kihagyták az egyeztetésből.