2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Külföld

A német politika diszkriminál a terrorelhárítás terén

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a német politika kettős mércét alkalmaz a terrorelhárítás terén.

Az M1 aktuális csatornán szerdán a szakértő azt mondta, míg a szélsőjobb oldalon megjelent potenciális terrorelkövetőket letartoztatták, addig a radikális muszlim vonal lehetséges elkövetőit csak megfigyelik Németországban.


Elmondta: ez a magatartás választási időszakban kontraproduktív lesz, mert hiába helyezik kilátásba, hogy egy szélsőjobbos mit követhet el, ha az emberek azzal találkoznak, hogy pontosan az ellenkező érdekviszonyrendszer az, ami biztonságukat veszélyezteti.

Hangsúlyozta: a német terrorelhárítás mellett a hírszerző szervek évek óta úgy értékelik, hogy rendkívül rossz irányt vett a német kül- és migrációs politika, és miután véleményüket a sajtóban is hangoztatták, Angela Merkel német kancellár menesztette a német külföldi hírszerző szolgálat(BND) vezetőjét.

Földi László szerint a szerveknek kötelessége az erkölcsi értékelés, hiszen feladatuk az ország biztonságának védelme, nem pedig politikai érdekek kiszolgálása.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Újra kitört a Fuego

    Újra kitört a Fuego

    Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

  • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

    Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.