EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Belföld

A nevelőszülők munkája nemzetépítő

A nevelőszülők munkája a nemzetet építi – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a nevelőszülők azok, akiknél a bajba került családok gyermekei átmenetileg otthonra találnak, szeretetet, gondoskodást kapnak.


Ismertetése szerint a nevelőszülők 2014 óta foglalkoztatotti jogviszonyban vannak, ez az anyagi megbecsülésük szempontjából fontos. Munkájuk teljes embert, elhivatottságot kíván, hisz a gyermekeknek 24 órás odafigyelésre van szükségük. A lelki nehézség abból adódik, hogy a nevelőszülő sajátjaként gondoskodik a nevelt gyerekekről, nemegyszer éveken át, miközben tudja, hogy csak átmenetileg vannak nála. Előbb-utóbb visszakerülnek a családjukba, vagy örökbefogadás révén találnak új otthonra. Ebben a folyamatban a nevelőszülő hídszerepet tölt be – mondta Fülöp Attila.

Jelenleg mintegy 23 ezer gyermek van a gyermekvédelmi rendszerben, ebből 15 ezer nevelőszülőknél, velük több mint 5 ezer nevelőszülő foglalkozik. Az otthonokban van további 8 ezer gyermek – ismertette az államtitkár.

Szólt arról is, hogy szombaton indul a nevelőszülői hálózatot népszerűsítő, nevelőszülőket toborzó országos kampány Debrecenben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.