EUR: 320,67 Ft
CHF: 279,60 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

A nevelőszülők munkája nemzetépítő

A nevelőszülők munkája a nemzetet építi – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Fülöp Attila úgy fogalmazott, a nevelőszülők azok, akiknél a bajba került családok gyermekei átmenetileg otthonra találnak, szeretetet, gondoskodást kapnak.


Ismertetése szerint a nevelőszülők 2014 óta foglalkoztatotti jogviszonyban vannak, ez az anyagi megbecsülésük szempontjából fontos. Munkájuk teljes embert, elhivatottságot kíván, hisz a gyermekeknek 24 órás odafigyelésre van szükségük. A lelki nehézség abból adódik, hogy a nevelőszülő sajátjaként gondoskodik a nevelt gyerekekről, nemegyszer éveken át, miközben tudja, hogy csak átmenetileg vannak nála. Előbb-utóbb visszakerülnek a családjukba, vagy örökbefogadás révén találnak új otthonra. Ebben a folyamatban a nevelőszülő hídszerepet tölt be – mondta Fülöp Attila.

Jelenleg mintegy 23 ezer gyermek van a gyermekvédelmi rendszerben, ebből 15 ezer nevelőszülőknél, velük több mint 5 ezer nevelőszülő foglalkozik. Az otthonokban van további 8 ezer gyermek – ismertette az államtitkár.

Szólt arról is, hogy szombaton indul a nevelőszülői hálózatot népszerűsítő, nevelőszülőket toborzó országos kampány Debrecenben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Bombát találtak a Bozsik Stadionnál

  Világháborús robbanótestet hatástalanítanak vasárnap a Bozsik Stadionnál. Emiatt a XIX. és a XVIII. kerületben is lezárásokra, forgalomkorlátozásra kell készülni.

 • Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Családi ház teraszára hajtott egy kisteherautó

  Egy kisteherautó egy buszmegállón keresztül hajtva átszakította egy családi ház kerítését, majd annak teraszán állt meg kedden a Fejér megyei Kisapostagon – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatáson (VÉSZ) keresztül.

 • A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja

  A nyugalom és a rend az értékteremtés alapja, a rendőrség eredményes munkája nélkül nem tud fejlődni a közösség – hangoztatta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon, ahol felavatta a városi rendőrkapitányság új épületét.