EUR: 356,66 Ft
CHF: 337,04 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Egyéb Sopron

A nevetésé és a humoré a főszerep

Az Egy éj Velencében című nagyoperettel kezdődik a Soproni Petőfi Színházban a komédia évada október 20-án.  Összesen tizenöt premiert tartanak a leghűségesebb városban.

Az egy éj Velencében című nagyoperett október 20-ától lesz látható
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

A közelmúltban tartotta évadnyitó társulati ülését a Soproni Petőfi Színház, ahol elkezdődött a komédia évada.
Pataki András, a színházat működtető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, szeretnék megmutatni ennek a műfajnak a sokszínűségét, a különböző színházi nyelveken megfogalmazott szórakoztató elemeit és mélyebb gondolatatait.
Ifjabb Johann Strauss operettje, az Egy éj Velencében az idei nyáron a Fertőrákosi Barlangszínházban német  nyelven szép sikert ért el, és bíznak abban, hogy a kőszínházba bekerülve magyarul is meghódítja a közönséget.

A Rejtő, a megejtő című klasszikus kabaré Rejtő Jenő kalandos világába kalauzolja a közönséget.


Az országban ebben az évadban egyedül a soproni színház tűz műsorára eredeti görög komédiát, Arisztophanész A gazdagság című művét.

A felnőtt bérletesek kamara-előadásként tekinthetik meg Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című színpadi játékát.


Pataki András kiemelte a komédia sokszínűségét
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Az Europaballett St. Pöltennel kötött együttműködésnek köszönhetően két brazil és két mexikói táncos vendégszereplésével tűzik műsorra A szving meg a tangó című táncjátékot. A Tied a világ! musical pedig az Illés együttes pályafutása előtt tiszteleg.
Bérletszünetben, valamint középiskolás és egyetemista bérletben tekinthetik meg  Elton John és Tim Rice Aida című musicaljét. Ugyancsak ennek a korosztálynak szánják a Mindörökké Júlia című színpadi játékot, amely Szendrey Júlia életéről szól eredeti dokumentumok alapján.

A Rejtő, a megejtő egy klasszikus kabaré
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Iskolai helyszíneken Arany János Pázmán lovag és az Én, Luther című tantermi színházi darabokat mutatja be a soproni színház. Ehhez kapcsolódva örömteli kezdeményezésnek tartják, hogy a soproni színháznevelési program előtt országos szinten is új perspektívák nyílnak.
A felsősöknek újdonságként kínálják A csodatévő lány című táncjátékot, mégpedig tornatermi színházi foglalkozás keretében.

Minden korosztályra gondolnak a színháznál az új évadban is
Fotó: Pro Kultúra Sopron / Torma Sándor

Alsós bérletben Az égig érő fa című zenés magyar népmesét játsszák. Ennek a korosztálynak és az óvodásoknak is szól Németh Ervin Mátyás király krónikái című zenés mesejáték. Az alsósoknak és az óvodásoknak szánják az évad egyik fontos előadását, a Szergej Prokofjev Péter és a farkas története alapján készülő mesebalettet, valamint A három kismalac című előadást.

Kapcsolódó Cikkek