2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Pécs

A nukleáris ipar indította be ezt a képzést

Az országban elsőként Pécsett indult el az a képzés, amely atomenergetikai szakjogászi végzettséget ad. A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának (PTE ÁJK) új szakja háromszor féléves, önköltséges, de az ország számos pontjáról vonzza a hallgatókat.

A hallgatói igények és a paksi atomerőmű fejlesztése hívta életre a Pécsi Tudományegyetem Jogi
Karának legújabb posztgraduális képzését.


– Az oktatók egy része a Pécsi Tudományegyetemen tanít, de számos külföldi, sőt Oroszországból érkezett szakember is tart majd előadást – hangsúlyozta Fábián Adrián, az ÁJK dékánja.

Fábián Adrián elmondta: kihelyezett órákat is tartanak majd a paksi atomerőműben. A képzésben részt vevőknek üzemlátogatásokat szerveznek, és tájékoztatják őket a beruházással kapcsolatos feladatokról is.

Barnabás István, Paks alpolgármestere kiemelte: a régi paksi atomerőmű építése során ugyan
képeztek hasonló irányultságú szakjogászokat, de azóta az atomenergetikai és a hozzá kapcsolódó jogi
kérdések is változtak. A képzés kifejezetten a nukleáris iparban felmerülő jogi kérdésekre specializálódó
szakembereket képez.

A továbbképzés mellett jogi kiadványt is készítenek, továbbá előadásokat és konzultációkat biztosítanak. Ezenkívül pedig a paksi önkormányzat támogatásával a Paks II beruházáson dolgozók és családtagjaik
alap- és továbbképzéseken is részt vehetnek a PTE jogi karán.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.