EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Életmód

A Pignon menü története

A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá. Az általuk ihletett Pignon menü két alapétel, a gombaleves és a rakott krumpli újragondolt változata.

– Az újragondolt ételnek számomra az a lényege, hogy először szétszedem darabjaira, azután az összerakásnál megpróbálok új alkotóelemeket beleépíteni – magyarázta a séf, miközben Pindroch Csaba kuktáskodott mellette.


– Az étkezésben a minőségre próbálok odafigyelni, hiszen a hektikus színészéletmódba gyakran becsúszik egy-egy éjszakai táplálkozás – árulta el Pindroch Csaba. – A színházban és a konyhában vannak hasonlóságok – vette át a szót a séf. – Mindkét helyen előfordul, hogy improvizálni kell, és mindkettőnek megvan az értő közönsége.

Gubás Gabi teljesen kiiktatta étrendjéből a fehér lisztet és a cukrot, de szereti kipróbálni a kulináris újdonságokat. Az újragondolt kolbászhabos rakott krumpli tőkehallal nagyon felcsigázta a színésznőt, aki örömmel segített a séfnek, és a kóstolásra is vállalkozott.


– Ez valami csodálatos! – összegezte a végeredményt. – Merész vállalkozás a krumpli és a tőkehal együtt, de kiegészítik egymást, és az összhatás meglepően jó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Élesztő aszalványból

  Élesztő aszalványból

  Sokan nem tudják, hogyan készíthetnek házilag élesztőt. Ez a tudomány akkor kerül leginkább előtérbe, amikor valamiért nem tudnak kimenni az emberek vásárolni és hirtelen kellenének a hozzávalók egy süteményhez.

 • Mindent a fülnek!

  Mindent a fülnek!

   A zene álomba ringat, kikapcsol, hobbi és információ egyszerre. Ennek a szabadidős tevékenységnek nagyon sokan és sokat hódolnak.

 • Alkossanak, rajzoljanak együtt!

  Alkossanak, rajzoljanak együtt!

  A rajzolás ősidők óta az egyik legérdekesebb önkifejezési forma. Mint tudható, a spanyolországi altamirai barlang tele volt rajzokkal, emberőseink így akartak üzenni a jövőnek.