EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Életmód

A Pignon menü története

A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá. Az általuk ihletett Pignon menü két alapétel, a gombaleves és a rakott krumpli újragondolt változata.

– Az újragondolt ételnek számomra az a lényege, hogy először szétszedem darabjaira, azután az összerakásnál megpróbálok új alkotóelemeket beleépíteni – magyarázta a séf, miközben Pindroch Csaba kuktáskodott mellette.


– Az étkezésben a minőségre próbálok odafigyelni, hiszen a hektikus színészéletmódba gyakran becsúszik egy-egy éjszakai táplálkozás – árulta el Pindroch Csaba. – A színházban és a konyhában vannak hasonlóságok – vette át a szót a séf. – Mindkét helyen előfordul, hogy improvizálni kell, és mindkettőnek megvan az értő közönsége.

Gubás Gabi teljesen kiiktatta étrendjéből a fehér lisztet és a cukrot, de szereti kipróbálni a kulináris újdonságokat. Az újragondolt kolbászhabos rakott krumpli tőkehallal nagyon felcsigázta a színésznőt, aki örömmel segített a séfnek, és a kóstolásra is vállalkozott.


– Ez valami csodálatos! – összegezte a végeredményt. – Merész vállalkozás a krumpli és a tőkehal együtt, de kiegészítik egymást, és az összhatás meglepően jó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Konyhai trükkök kolisoknak

  Konyhai trükkök kolisoknak

  A főiskolások és az egyetemisták  ősztől azzal szembesülnek, hogy már nem anyu főzi a vacsorát. Néhány alapötlet azonban megmenthet az előre csomagolt műanyag ételek monotonitásától és a pénztárca szivattyúzó pizzarendeléstől.

 • 800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  800 milliót fordít a kormány tehetséggondozásra

  Több mint 848 millió forintra pályázhatnak szeptember 6-ig a hazai és határon túli köznevelési intézmények, alapítványok, közalapítványok, nonprofit gazdasági társaságok, egyházi és civil szervezetek a Nemzeti Tehetség Program keretében.

 • Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Hőségben különösen figyeljenek a szívbetegek

  Az utóbbi rekordmeleg napok megviselik a szervezetet, különösen a szívbetegekét és alvási nehézségekkel küzdőkét. A hőség viszont az egészségesekre is veszélyt jelenthet, olyan tünetek jelentkezhetnek vezetés közben…