2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Életmód

A Pignon menü története

A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá. Az általuk ihletett Pignon menü két alapétel, a gombaleves és a rakott krumpli újragondolt változata.

– Az újragondolt ételnek számomra az a lényege, hogy először szétszedem darabjaira, azután az összerakásnál megpróbálok új alkotóelemeket beleépíteni – magyarázta a séf, miközben Pindroch Csaba kuktáskodott mellette.


– Az étkezésben a minőségre próbálok odafigyelni, hiszen a hektikus színészéletmódba gyakran becsúszik egy-egy éjszakai táplálkozás – árulta el Pindroch Csaba. – A színházban és a konyhában vannak hasonlóságok – vette át a szót a séf. – Mindkét helyen előfordul, hogy improvizálni kell, és mindkettőnek megvan az értő közönsége.

Gubás Gabi teljesen kiiktatta étrendjéből a fehér lisztet és a cukrot, de szereti kipróbálni a kulináris újdonságokat. Az újragondolt kolbászhabos rakott krumpli tőkehallal nagyon felcsigázta a színésznőt, aki örömmel segített a séfnek, és a kóstolásra is vállalkozott.


– Ez valami csodálatos! – összegezte a végeredményt. – Merész vállalkozás a krumpli és a tőkehal együtt, de kiegészítik egymást, és az összhatás meglepően jó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.