EUR: 318,19 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Életmód

A Pignon menü története

A Thália Színházban a Legyen férfi, Monsieur Pignon! című előadás szereplői, Pindroch Csaba és Gubás Gabi tehetségüket a tűzhely mellett is bizonyíthatták, hiszen Ferencz Gábornak, a Sophie séfjének dolgoztak a keze alá. Az általuk ihletett Pignon menü két alapétel, a gombaleves és a rakott krumpli újragondolt változata.

– Az újragondolt ételnek számomra az a lényege, hogy először szétszedem darabjaira, azután az összerakásnál megpróbálok új alkotóelemeket beleépíteni – magyarázta a séf, miközben Pindroch Csaba kuktáskodott mellette.


– Az étkezésben a minőségre próbálok odafigyelni, hiszen a hektikus színészéletmódba gyakran becsúszik egy-egy éjszakai táplálkozás – árulta el Pindroch Csaba. – A színházban és a konyhában vannak hasonlóságok – vette át a szót a séf. – Mindkét helyen előfordul, hogy improvizálni kell, és mindkettőnek megvan az értő közönsége.

Gubás Gabi teljesen kiiktatta étrendjéből a fehér lisztet és a cukrot, de szereti kipróbálni a kulináris újdonságokat. Az újragondolt kolbászhabos rakott krumpli tőkehallal nagyon felcsigázta a színésznőt, aki örömmel segített a séfnek, és a kóstolásra is vállalkozott.


– Ez valami csodálatos! – összegezte a végeredményt. – Merész vállalkozás a krumpli és a tőkehal együtt, de kiegészítik egymást, és az összhatás meglepően jó.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sportverzióval támad a Micra

  Sportverzióval támad a Micra

  A Nissan két új benzinmotorral és egy különleges N-Sport változattal szeretné még szélesebb körben vonzóvá tenni amúgy is meglehetősen népszerű “egykori kisautóját”, a Micrát.

 • Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Jön az eddigi legvadabb Mustang: a Shelby GT500

  Bár a történelem nem azt bizonyítja, hogy a Mustang márkanév elfáradt volna az autótörténelmi modell közel 55 éves sikersorozata alatt, de a Fordnál ügyelnek is rá, hogy rendre új lendületet adjanak a legenda továbbgördülésének.

 • Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Ingyen sütizhet, aki itt szobabiciklizik

  Hosszú várakozás után megnyílt a kibővített Fitlife Cukormentes Cukrászda a budapesti Király utcában. Az immár 27 férőhelyes cukrászdában bárki kényelmesen elfogyaszthatja kedvenc süteményét.