2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Életmód

A spiritualitás nem hókuszpókusz, hanem maga az élet

Hatékony stresszkezelés a jóga, a vizualizáció és a meditáció, amit az Engedd el magad! elnevezésű hétvégén szakemberek segítségével tapasztalhatunk meg és sajátíthatunk el a bükfürdői Greenfield Hotel Golf & Spa rendhagyó hétvégéin.

Zámbó Márta és Sütő Mária Erőmerítő segít a stresszoldásban

Sütő Mária Erőmerítő jógatanár vezetésével a jóga testi-lelki felszabadító hatásába kóstolhatnak bele a programra érkezők, Zámbó Márta spirit coach pedig segít megtapasztalni és elsajátítani a meditáció és relaxáció alapjait.


– Aki még nem indult el az önismeret útján, de érzi, hogy motoszkál benne valami, az a meditáció segítségével tudatosíthatja az érzéseit, vagyis megtapasztalhatja, hogy a testi érzet mögött érzések vannak. Ennek a folyamatnak a másik részét is meg lehet tapasztalni, amikor a cselekedeteinken keresztül azonosítjuk az érzéseinket, azokat lebontjuk a testtudatra, és ha szükséges, feloldjuk – magyarázta Zámbó Márta spirit coach, aki úgy véli, a spirituális kifejezésben nincs semmi riasztó, hiszen a spiritualitás maga az élet. – Ez a hétvége az élet ismeretéről szóló út egyik állomása lehet, ami azt üzeni, hogy ezt az utat könnyedén és élvezettel is lehet járni. Az egész életünk egy változás, amit kezelhetünk kényszeredetten, mintha a körülmények és az események foglyai lennénk, de kezelhetjük úgy is, hogy szeretjük a változást, aminek az összes előnyét kihasználjuk és meglovagoljuk.

Sütő Mária Erőmerítő kezdőknek és haladóknak is jó szívvel ajánlja a hétvégi program reggeli és délutáni jógafoglalkozásait.


– Kezdőknek szóló mozgássort tanítok, a feszültségek kioldására fókuszálunk, az is bátran belevághat, aki nagyon régen mozgott – mondta Sütő Mária Erőmerítő. – Vannak olyan gyakorlatok, amelyeket bárki „hazavihet” és otthon is gyakorolhat. A derekunkban például rengeteg blokkot hordunk, ezeket magunk is ki tudjuk oldani az itt tanult gyakorlatok segítségével. A „nem tudom” kifejezést nem értem. A kiinduló kérdés az: „Hogyan tudom?” A „hogyan?” kérdés kinyitja az elmét. A jóga nagyon precíz, nagyon sok a személyes figyelem, éppen ezért a haladóknak is tudok új tapasztalatokat nyújtani. Fontos, hogy ne egymáshoz mérjük, mit bír el a testünk, mit tudunk megcsinálni, hanem mindig önmagunkhoz képest nézzük a fejlődést. A stressz legfőbb oka, hogy mindig máshoz hasonlítgatunk.

Kapcsolódó Cikkek