EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 14., szombat
Szilárda

Egyéb Székesfehérvár

A sport városának a sikererei, és ellentmondásos pillanatai

Tudjuk: Székesfehérvár a sport városa. Örülünk, mert Székesfehérvár nem csupán a sport városa, de a bajnokok városa is. Kosárlabda, labdarúgás, jégkorong csapatjátékokban többször bizonyultak legjobbnak e honban a sport városának az egyesületei.

A jégkorongozók már évek óta a nemzetközi bajnokságban, az osztrák központú Erste Bank Liga (EBEL) pontvadászatában vitézkednek. A kosárlabdázók a legutóbbi bajnoki évben az Európa Kupában két csoportkörön is túljutottak, holott a selejtezőkörön sem könnyű túllépni. A MOL Vidi FC labdarúgói, a nyárelőn bajnoki címet ünnepeltek, majd bravúrosan vitézkedtek a Bajnokok Ligája selejtezőjében. Jó. Nagyon jó! Minden szép és jó, mindennel meg lehetünk elégedve.


De! A kosárlabdázók rosszul, egy hazai és idegenbeli zakóval jelezték, hogy ráfáztak az elején. Igaz, az Európa Kupában a visszavágó bravúros játékával bejutottak a csoportkörbe. A hokisok néhány forduló után azon a helyen állnak, ahol a végén is szeretnénk őket látni, az ötödiken. Egy meccstől eltekintve nem lehet egy rossz szót sem szólni a teljesítményükről. A Vidi csapata hajszállal maradt le a Bajnokok Ligája csoportköréről, de kiharcolta, hogy a második európai kupasorozatban, az Európa Ligában ott legyen. Fortuna a sorsoláskor behunyta a szemét, hiszen az angol Chelsea, a görög PAOK, a belorusz Bate Boriszovot sorsolta a Vidi útjába. Nem semmi. Az eddigi eredmények alapján akár joggal is mondhatta néhány nappal ezelőtt Hernádi Zsolt, a MOL elnöke, a Vidi névadó szponzora, hogy a csapat kinőtte a magyar bajnokságot. Annak ellenére jogos ez, hogy itthon a Bate 2-0-ra verte őket, a Chelsea otthonában meg 1-0-s vereséget szenvedtek. De a nagy hírű angol csapat ellen bemutatott produkcióra méltán lehet büszke a csapat, remekül játszottak Husztiék.

A hűséges szurkolók megérdemlik a jó mérkőzéseket. Itthon és külföldön Fotó: MOL Vidi.hu

Bánjuk, hogy a bajnokságban az eddig lejátszott kilenc mérkőzésükön hét pontot elveszítettek menet közben. A listavezető Fradi mögött kilenc pont a hátrányuk, de ez még nem vészes, hiszen egy csatával kevesebbet vívtak meg a fehérváriak. Kár az itthon döntetlenre végződött Paks és DVSC elleni mérkőzésekért, de a Fradi elleni pontszerzés az Üllői úton jónak mondható. A Puskás Akadémia – akinek a társbérlője a Vidi a stadionjuk elkészültéig megmutatta, hogy ki van otthon, ki az úr a házban – 2-1-re verte a fehérváriakat. Az MTK ellen Felcsúton elszenvedett 0-3-ra nem találunk szavakat.


Kinőtte a csapat a magyar bajnokságot? Mondjuk úgy, hogy úton van afelé. De az út még göröngyös. Persze, muszáj nagyot álmodni! A MOL-vezér kijelentette, anyagilag is támogatná egy, a környező országok legjobbjaiból álló bajnokság – mint amilyen a jégkorongozók EBEL-je – részvételi költségeit.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.

  • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

    A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
    Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.