EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület

A szakmák legjobbjai gyűltek össze Kőbányán

Három arany-, három ezüst- és három bronzérmet nyertek a magyar versenyzők a szakmák Európa-bajnokságán, az EuroSkills Budapest versenyen. A Hungexpo területén rendezett háromnapos kontinenstorán a magyar csapat összesítésben a negyedik lett.

A győztes Nagy Ádám János épületasztalos (középen) lett legjobb magyar
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26–28. között rendezte meg a szakmák Európa-bajnokságát, az EuroSkillst Budapesten. A versenyen 28 ország, 37 szakma 525 versenyzője és 500 szakértője volt jelen. A három versenynapon 100 ezer látogató kereste fel a Hungexpo területét. A magyar csapat versenyzői 27 szakmában indultak.


A pincérek is versengtek
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Közülük aranyérmes lett a Sipos Kristóf Balázs és Takács Zoltán alkotta mechatronikai csapat, Nagy Ádám János épületasztalos és Simon Krisztián bútorasztalos. Ezüstérmet szerzett Balogh Ákos webfejlesztő, Cseke Szabolcs festő, Varholik Dávid ápoló. Bronzérmet kapott Zaja Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő. A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült. A magyar csapatban a Nemzet Legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta. Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett. A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik Franciaország lett.

Mindent beleadtak a víz-, gáz-, és fűtésszerelők is
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az MTI-nek elmondta, a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő új szakmákban. Hozzátette: a magyar csapat teljesítménye a hazai iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon befektetni, mert a szaktudás megvan.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.