EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

A szaúdi főügyész szerint előre kitervelték az újságíró meggyilkolását

Előre kitervelt bűncselekmény volt a szaúdi főügyész szerint Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolása Isztambulban – jelentette csütörtökön a szaúdi állami televízió.

A Törökországtól származó információk arra mutatnak, hogy a Hasogdzsi-ügy gyanúsítottjai előre kitervelt módon cselekedtek – közölte a főügyész. A hivatalos rijádi közlemény szerint az ügyészek gyanúsítottakat hallgatnak ki a török-szaúdi nyomozócsoport által összegyűjtött információk alapján.


A bejelentés ismét elmozdulást jelez a legutóbbi hivatalos szaúdi állásponttól, amely szerint Hasogdzsi dulakodás közben vesztette életét.

A szaúdi vezetést élesen bíráló Hasogdzsi október 2-án tűnt el, miután felkereste hazája isztambuli főkonzulátusát. Rijád egy ideig tagadta, majd múlt szombaton elismerte, hogy az újságírót meggyilkolták a konzulátus épületében. A halálát akkor még azzal magyarázták, hogy összetűzésbe keveredett a konzulátuson tartózkodó személyek egy csoportjával, és az így kialakult dulakodásban vesztette életét.

Hasogdzsi holttestét máig nem találták meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.