EUR: 334,12 Ft
CHF: 311,09 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Egyéb XVII.kerület XVIII.kerület

A télre készülnek a ferihegyi ürgék

A szokásos téli álmukra készülnek a ferihegyi ürgék – a fokozattan védett kis emlősök alaposan meghíznak ezekben a hetekben, hogy azután legyen tartalékuk a téli álom idején, amikor a föld alatti odúban vészelik át a fagyos évszakot, és életritmusuk a szívműködésükkel együtt lelassul. Az ürgék számára a repülőtér ideális élőhely, mert a füvet rendszeresen kaszálják, elvezetik a csapadékvizet, így a föld alatti ürgelyukak is szárazak maradnak – tájékoztatott a Budapest Airport. A reptér gyepterületein minden évben felmérik a kutatók az ürgepopulációt, sőt még a gyepet alkotó növényfajokat is listázzák, hogy nyomon követhessék az élőhely esetleges változásait.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember autója megfizethetetlen

  A Vasember sztárja hatalmas népszerűségnek örvend a szuperhős film óta. Ennek megfelelően irdatlan összeget keresett a mozival, amiből jutott egy szuper járgányra is.

 • Tényleg ilyen rossz?

  Tényleg ilyen rossz?

  A budapesti szmogriadó tájékoztatási fokozatát hirdette meg a Főpolgármeseri Hivatal a múlt hét végén a szálló por légszennyezettségi szintje miatt.

 • Megtisztelő Győrben játszani!

  A magyar válogatott Lukács Viktória nyártól a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.