EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Életmód

A világhálón a múzeumok kínálata

A tavaszi osztálykirándulásokon túl is van élet a múzeumokban? A Múzeumi à la carte szerint igen. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által működtetett adatbázis online kínál a pedagógusok számára aktuális információkat több száz hazai múzeumi intézmény kiállításából.

A Múzeumi à la carte-nak köszönhetően a pedagógusok különféle múzeumi honlapokon vagy Facebook-profilokon történő keresgélés helyett egyetlen felületen találhatnak a hazai múzeumi intézmények programkínálatára vonatkozó releváns információkat. Közel 1000 kiállítás és több mint 2500 múzeumpedagógiai foglalkozás közül lehet válogatni. A múzeumok által folyamatosan frissített adatok közötti navigálást az óvodás korosztálytól a felsőoktatásban tanulókig terjedően korosztályra, tantárgyra, régióra vagy speciális célcsoportra vonatkozó keresőszűrők könnyítik meg. A múzeumi intézményben teljesíthető iskolai közösségi szolgálatról, múzeumi szakkörökről, szünidei táborokról, illetve ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó múzeumi közönségprogramokról is képet kaphatunk. A kompetenciafejlesztést és a gyerekek tanulási kedvét nagyban támogató iskolán kívüli múzeumi foglalkozásokra történő felkészüléshez is segítséget nyújt az adatbázis, ahol az ilyen jellegű hazai intézmények által a pedagógusoknak szervezett továbbképzésekről szóló információk is megtalálhatók. Egy nemzetközileg is elismert informatikai fejlesztésről van szó (2016-ban 22 uniós tagország 43 kulturális jó gyakorlatának egyike a Múzeumi à la carte volt), amely felhasználóbarát, okostelefonra optimalizált, valamint akadálymentesített formában is elérhető. Az oldal a www.muzeumiprogram.hu címen található.


Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.