EUR: 317,08 Ft
CHF: 279,33 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Életmód

A világhálón a múzeumok kínálata

A tavaszi osztálykirándulásokon túl is van élet a múzeumokban? A Múzeumi à la carte szerint igen. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) által működtetett adatbázis online kínál a pedagógusok számára aktuális információkat több száz hazai múzeumi intézmény kiállításából.

A Múzeumi à la carte-nak köszönhetően a pedagógusok különféle múzeumi honlapokon vagy Facebook-profilokon történő keresgélés helyett egyetlen felületen találhatnak a hazai múzeumi intézmények programkínálatára vonatkozó releváns információkat. Közel 1000 kiállítás és több mint 2500 múzeumpedagógiai foglalkozás közül lehet válogatni. A múzeumok által folyamatosan frissített adatok közötti navigálást az óvodás korosztálytól a felsőoktatásban tanulókig terjedően korosztályra, tantárgyra, régióra vagy speciális célcsoportra vonatkozó keresőszűrők könnyítik meg. A múzeumi intézményben teljesíthető iskolai közösségi szolgálatról, múzeumi szakkörökről, szünidei táborokról, illetve ünnepekhez, jeles napokhoz kapcsolódó múzeumi közönségprogramokról is képet kaphatunk. A kompetenciafejlesztést és a gyerekek tanulási kedvét nagyban támogató iskolán kívüli múzeumi foglalkozásokra történő felkészüléshez is segítséget nyújt az adatbázis, ahol az ilyen jellegű hazai intézmények által a pedagógusoknak szervezett továbbképzésekről szóló információk is megtalálhatók. Egy nemzetközileg is elismert informatikai fejlesztésről van szó (2016-ban 22 uniós tagország 43 kulturális jó gyakorlatának egyike a Múzeumi à la carte volt), amely felhasználóbarát, okostelefonra optimalizált, valamint akadálymentesített formában is elérhető. Az oldal a www.muzeumiprogram.hu címen található.


Kapcsolódó Cikkek

 • Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Gyömbérport tiltott be a Nébih

  Olyan rákkeltő anyagot mért határérték feletti mennyiségben a kínai Flying Tiger őrölt gyömbértermékében a NÉBIH, amely az emberi örökítőanyagon keresztül a születendő gyermekeknél súlyos mutációt okozhat, ezért figyelmeztetnek: aki ilyet vett, ne fogyassza el.

 • Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bemutatjuk a Vitarák legkisebb királyfiját

  Bátran kijelenthetjük, hogy kifejezetten jól sikerült a Suzuki Vitara újragondolása. A tavaly 30. születésnapját ünneplő széria felújított változata még szinte tininek számít, hiszen hazánkban 2015-ben gördült le a szerelősorról az első frissített vonalvezetésű modell, amelyen a megjelenés mellett több újítás is dicséri a tervezők keze munkáját.

 • Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Urmai Gabriella: Jelena lányai

  Az élettolvaj visszatért! Urmai Gabriella hősei ezúttal is hús-vér emberek, történeteiket egy izgalmas, vérfagyasztóan szép és misztikus nyomozás során tárja elénk az író, miközben lerántja a leplet a 12 holttest titkáról.