EUR: 363,05 Ft
CHF: 343,85 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Székesfehérvár

A zene legyen mindenkié mindennap

Székesfehérváron évtizedes hagyomány, hogy a Zene Világnapján a művészet városa zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak, nemritkán a közönséggel együtt. Ezúttal tizennegyedik alkalommal rendeztek nagyszabású koncertet az Alba Regia Sportcsarnokban. Az ünnepi eseményen Hartyáni Mária énektanár vehette át a Fricsay Richárd Zenei Díjat Székesfehérvár polgármesterétől, Cser-Palkovics Andrástól.

Zene világnapja: sokadalom a Sportcsarnokban Fotó: ÖKK, Simon Erika

Aki azon a napon Székesfehérvár belvárosában megfordult, nagyszerű zenei élménnyel térhetett haza. A Városház téren kora délután mintegy két órán keresztül a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai énekeltek és zenéltek.


Este az Alba Regia Sportcsarnokban gyülekezett a közreműködők és a nézők sokasága. Korokat és határokat átívelő utazásra invitált az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a város általános és középiskoláinak énekkarai, zenészek, táncosok, hogy színvonalas produkcióval örvendeztessék meg a közönséget. Erdélybe, Válaszútra és a kalotaszegi Mérára tánccal és dalokkal, Lengyelországba a haszonleső Kakukk Jankó történetén keresztül jutottunk el a több száz fős összkar jóvoltából. Mátyás reneszánsz udvarát többszólamú karácsonyi cantio és török dal idézte meg. A szimfonikus zenekar Verdi, Bizet és Donizetti operáinak részleteivel spanyol és olasz vidékekre kalauzolt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.