EUR: 321,37 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb Székesfehérvár

A zene legyen mindenkié mindennap

Székesfehérváron évtizedes hagyomány, hogy a Zene Világnapján a művészet városa zenei életének legkiválóbb képviselői: kórusok, zenekarok, hangszeres művészek, népzenészek együtt énekelnek, muzsikálnak, nemritkán a közönséggel együtt. Ezúttal tizennegyedik alkalommal rendeztek nagyszabású koncertet az Alba Regia Sportcsarnokban. Az ünnepi eseményen Hartyáni Mária énektanár vehette át a Fricsay Richárd Zenei Díjat Székesfehérvár polgármesterétől, Cser-Palkovics Andrástól.

Zene világnapja: sokadalom a Sportcsarnokban Fotó: ÖKK, Simon Erika

Aki azon a napon Székesfehérvár belvárosában megfordult, nagyszerű zenei élménnyel térhetett haza. A Városház téren kora délután mintegy két órán keresztül a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai énekeltek és zenéltek.


Este az Alba Regia Sportcsarnokban gyülekezett a közreműködők és a nézők sokasága. Korokat és határokat átívelő utazásra invitált az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a város általános és középiskoláinak énekkarai, zenészek, táncosok, hogy színvonalas produkcióval örvendeztessék meg a közönséget. Erdélybe, Válaszútra és a kalotaszegi Mérára tánccal és dalokkal, Lengyelországba a haszonleső Kakukk Jankó történetén keresztül jutottunk el a több száz fős összkar jóvoltából. Mátyás reneszánsz udvarát többszólamú karácsonyi cantio és török dal idézte meg. A szimfonikus zenekar Verdi, Bizet és Donizetti operáinak részleteivel spanyol és olasz vidékekre kalauzolt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.