2020. április 01., szerda
Hugó

Sport

Alcácer: Azért jöttem el Barcelonából, hogy játszhassak

Őszintén beszélt arról, hogy miért hagyta el a Barcelona labdarúgócsapatát Paco Alcácer. A Borussia Dortmundot erősítő 25 éves spanyol válogatott csatár döntése hátterében az áll, hogy több játéklehetőséget akart kapni.

Mint ismeretes, a nyári átigazolási szezon hajrájában az FC Barcelona és a Borussia Dortmund megegyezett arról, hogy Paco Alcácer a 2018/19-es szezont kölcsönben a németeknél tölti. A megállapodás értelmében a Dortmund két millió eurót (649 millió forint) fizetett a kölcsönért, és ezen kívül a játékos fizetését is állja. A német klub 23+5 millió eurós változókért cserébe megvásárolhatja a spanyol támadót, de a katalán együttes fenntartja a jogot, hogy visszautasítsa ezt a lehetőséget. Most a 25 éves támadó meghívott kapott a spanyol válogatottban, ahol őszintén elmondta az őt kérdező újságíróknak, hogy miért hagyta el a Barcát. Az ok egyértelmű: több játéklehetőséget akart kapni.


Alcácer a Valenciából igazolt a katalán óriáshoz, azonban senki sem gondolhatta, hogy esélye lesz majd kiszorítani a kezdőből az uruguayi Luiz Suárezt. Két idény alatt 50 mérkőzésen lépett pályára gránátvörös-kék mezben, ezalatt 15 gólt szerzett, valamint négy trófeát nyert a csapattal.

– A döntésem hátterében az állt, hogy több játékpercet akartam kapni. Két évet töltöttem a Barcelonában, de nem voltam meghatározó játékosa a csapatnak és sajnos nem minden alakult úgy, ahogy szerettem volna. Most viszont boldog vagyok – magyarázta Alcácer.


EPA/FRIEDEMANN VOGEL

A Dortmund színeiben a spanyol csatát eddig három bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget (mindhárom meccsen csereként szállt be) és már hat gólnál jár, de a Bajnokok Ligájában is szóhoz jutott.

– A csapattársaim az első naptól fogba segítettek nekem a beleilleszkedésben. Gondjaik voltak a nyelvvel, de segítettek az alkalmazkodáshoz. Az is erőt ad, hogy a családom is velem van. Egyeztettem Ernesto Valverde edzővel a távozásom előtt, de ezek privát beszélgetések voltak. A Barca kezdőjébe nagyon nehéz bekerüéni, hiszen ott van Suárez, Messi és Ousmane Dembélé is   – mondta.

A spanyol válogatottról azt mondta, hogy büszkeséggel tölti el, hogy Luis Enrique szövetségi kapitány számít rá és elmondása szerint az a célja, hogy a meghívók folyamatosan jöjjenek.

– Luis Enrique egy nagyon szigorú és őszinte edző, mindent a szemedbe mond, legyen az jó vagy rossz. A csapatban a léc nagyon magasan van, azért fogok dolgozni, hogy meg tudjam ugrani a szintet – zárta gondolatait Alcácer.

A spanyol válogatott legközelebb pénteken lép pályára egy barátságos meccs keretein belül Wales ellen, majd hétfőn a Nemzetek Ligájában fogadja Anglia csapatát.

Kapcsolódó Cikkek