EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Nyíregyháza

Állami támogatással épül meg a belvárosi uszoda

Már zajlik a városi uszoda építésének előkészítése a Continental Aréna szomszédságában. A szemek elől elzárt munkaterületen jelenleg talajvízszint-süllyesztést végeznek. Mintegy 200 darab kutat fúrtak,  a szivattyúk pedig folyamatosan dolgoznak a területen. A talajvizet a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszerbe vezetik.

A sportlétesítmény a Continental Aréna közvetlen szomszédságában épül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. Az uszoda 10 pályás nagy medencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz. Ez akkora, mint a Júlia Fürdő nagy medencéjének a négyszerese. Tanmedence is lesz az épületben, ahol a tervek szerint hat öltöző és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter, ebből 3500 négyzetméter lesz a földszinti terület. A fedett létesítmény a verseny- és szabadidősportok művelőinek is lehetőséget nyújt majd a gyakorlásra és az aktív pihenésre, de például nemzetközi vízilabdameccsek lebonyolítására is alkalmas lesz.


Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz (Fotó: Lokál)

(Szerző: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.