2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

Állami támogatással épül meg a belvárosi uszoda

Már zajlik a városi uszoda építésének előkészítése a Continental Aréna szomszédságában. A szemek elől elzárt munkaterületen jelenleg talajvízszint-süllyesztést végeznek. Mintegy 200 darab kutat fúrtak,  a szivattyúk pedig folyamatosan dolgoznak a területen. A talajvizet a meglévő csapadékvíz-elvezető rendszerbe vezetik.

A sportlétesítmény a Continental Aréna közvetlen szomszédságában épül. A beruházás mintegy 2 és fél milliárd forintból valósul meg. Ennek 750 millió forint az önereje, ám a város ezt az összeget is megkapja: a magyar kormány támogatja a fejlesztést. Az uszoda 10 pályás nagy medencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz. Ez akkora, mint a Júlia Fürdő nagy medencéjének a négyszerese. Tanmedence is lesz az épületben, ahol a tervek szerint hat öltöző és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap majd. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter, ebből 3500 négyzetméter lesz a földszinti terület. A fedett létesítmény a verseny- és szabadidősportok művelőinek is lehetőséget nyújt majd a gyakorlásra és az aktív pihenésre, de például nemzetközi vízilabdameccsek lebonyolítására is alkalmas lesz.


Az uszoda 10 pályás nagymedencéje 220 centiméter mély és 50 méter hosszú lesz (Fotó: Lokál)

(Szerző: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.