EUR: 359,00 Ft
CHF: 338,89 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Sport

Amatőr dartsos is játszhat világsztárral!

Jubileumi, huszadik alkalommal rendezik meg november 2-4-én a darts Hungarian Open Weekendet – olvasható a misportunk.com-on.

Székely Pál az egyik legjobb magyar dartos is ott lesz a versenyen, sőt, most bárki kiállhat ellene

A kizárólag magyar sporttal és magyar sportolókkal foglalkozó oldalon megjelent írás szerint a háromnapos rangos esemény szombati és vasárnapi napján két világranglista pontszerző versenyre kerül sor. A viadalonként 200-300 fős induló mezőnyben gyakorlatilag a teljes hazai élmezőny nyilat fog a kezébe, és több, a világranglista közvetlen élvonalába tartozó külföldi versenyző is jön.


A rangos sporteseményenk a Hotel Hungaria City Center ad otthont, amelynek szombati napján a Hungarian Classic, vasárnap pedig a Hungarian Darts Masters versenyt bonyolítják le. Mindkét viadalon világranglista pontokért zajlanak a mérkőzések, továbbá a közel 10 ezer eurós összedíjazásért, amelyet a férfi és női, illetve az ifjúsági fiú és lány egyéni számok dobogósai között osztanak szét.

A felnőtt győztesek ezenkívül elnyerik a jogot a jövő évi Winmau World Masters szupertornán indulásra. Utóbbi a sportág egyik legrégebbi – 1974 óta tartó – és legnagyobb presztízsű bajnoksága, amelynek korábbi bajnokai között volt többek között Phil Taylor, Raymond van Barneveld és Michael van Gerwen.


A Hungarian Open Weekendre a nevezés már javában zajlik: az már biztos, hogy jön a női világranglistán második holland Aileen de Graaf. Hazai részről ott lesznek a weekenden az Eb-n nagyszerűen szerepelt, ötödik helyezést elért – Petrács Gábor, Rucska József, Székely Pál és Takács Gábor összeállítású – férfi válogatott tagjai, akárcsak a hétvégén befejeződött magyar bajnoki sorozat két győztese, a zsinórban negyedszer bajnoki címet szerző Székely Pálon kívül a nőknél Erdei Nóra is.

És hogy miként játszhat egy amatőr, akár utcáról betévedt néző a legjobb dartsosok ellen, azt ide kattintva megtudhatja.

Kapcsolódó Cikkek