EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Belföld

Amerikai üzleti delegációval tárgyalt Varga Mihály

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) küldöttségével tárgyalt Varga Mihály – közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a miniszter a találkozón kijelentette, hogy a kormány kiemelten támogatja az innovációt, valamint a magas hozzáadott értékű áruk és szolgáltatások előállítását, az amerikai vállalatok pedig ideális partnerek ebben. Hozzátette, az Egyesült Államok a második legfontosabb befektető Magyarországon, a magyar-amerikai gazdasági együttműködés meghatározó a gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében, a két ország külkereskedelme az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült.


Varga Mihály a kormányzati intézkedések közül kiemelte az állami kiadások arányának mérséklését, a munkaerő-tartalékok kiaknázását, a beruházások ösztönzését és a kiszámítható beruházási környezet erősítését. Az adózást, a béremeléseket, a szakképzést és a beruházások támogatását érintő döntések hozzájárulnak a vállalatok hatékonyságához és piacképességéhez – hangsúlyozta.

A tárcavezető a találkozón megjegyezte, hogy a World Economic Forum új versenyképességi rangsora szerint Magyarország a 48. a 140 országból álló listán – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ennyit kapott a három áldozatot követelő balesetet okozó férfi

  Ennyit kapott a három áldozatot követelő balesetet okozó férfi

  Jogerősen 2 év 10 hónap fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék pénteken azt a férfit, aki három halálos áldozatot követelő közúti balesetet okozott 2017 októberében Debrecenben, a 4-es főút elkerülő szakaszán – közölte a törvényszék szóvivője az MTI-vel.

 • ITM-államtitkár: A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek

  ITM-államtitkár: A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek

  A magyarok világszínvonalú alkotásokra képesek, “ott vannak a szeren”, a sportinnovációban éppúgy, mint a nemzetközi szinten is versenyképes egészségügyi innovatív vállalkozások mezőnyében – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára pénteken a szellemi tulajdon világnapján, a Millenniumi díjak átadásán.

 • A magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

  A magyar pénzügy-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára

  A magyar pénzügyi-számviteli környezet versenyelőny a magyar gazdaság számára, ennek kiaknázásához azonban elengedhetetlenek a jól képzett pénzügyi-számviteli szakemberek, a jövő az ő kezükben van – mondta a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára pénteken, az országos pénzügyi szakmai tanulmányi verseny ünnepélyes eredményhirdetésén.