EUR: 331,22 Ft
CHF: 301,57 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb Győr

Amorim hosszabbított, Mörköt megint műteni kell

A Győri Audi ETO KC vezetősége megkezdte a tárgyalásokat az évad végén lejáró szerződéssel rendelkező játékosaival. Elsőként egyik rutinos alapemberével, a zöld-fehér együttest immár egy évtizede erősítő brazil átlövővel, Eduarda Amorimmal egyezett meg a klub, s írták alá az újabb két évre szóló kontraktust.

A Győri Audi ETO KC vezetése a 2018/19-es szezon hazai és nemzetközi megmérettetései mellett a jövőbeni tervek sikeres megvalósítása érdekében rendre azon dolgozik, hogy minél ütőképesebb keretet állítson össze. Éppen ezért elindultak a tárgyalások, s elsőként a csapat egyik igazi vezéregyéniségével, Eduarda Amorimmal sikerült egyezségre jutni – számolt be a klub hivatalos honlapja.


Eduarda Amorim két évre ismét elkötelezte magát a Győri Audi ETO KC-vel
Fotó: gyorietokc.hu

– Nagyon sok jó játékos van a világ kézilabdapályáin, de olyan karakter, mint Eduarda Amorim, nagyon kevés – kezdte nyilatkozatát dr. Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke a sikeres szerződéshosszabbítást követően, s örömmel számolt be a hírről, hogy Eduarda Amorim újabb két évig zöld-fehérben szerepel.

– Duda nemcsak egy játékos a Győri Audi ETO-ban, hanem igazi vezéregyéniség a pályán és azon kívül is. Látom mindennap azt a profizmust, ami őt jellemzi, s szinte nincs olyan edzés, hogy elégedett lenne önmagával vagy épp a csapattal – ez nagyon inspiráló nekem mint klubvezetőnek, de úgy gondolom, hogy az edzőknek és játékostársainak is motiváló – zárta a klubelnök.


Eduarda Amorim – akit mindenki csak becenevén, Dudának szólít – a Győrben eltöltött tíz év alatt remekül megtalálta a helyét Magyarországon, és a nyelvet is tökéletesen elsajátította, mondhatni teljesen beilleszkedett. Szerződéshosszabbításának köszönhetően további két évre elkötelezte magát a zöld-fehér együttes szolgálatában, s boldog, hogy aktív sportolói pályafutását a világ legjobb csapatánál fejezheti be.

Budapest, 2017. október 31.
Görbicz Anita (b) és Eduarda Amorim továbbra is egymás mellett küzdhet a győriek sikereiért MTI Fotó: Czagány Balázs

– Rendkívül megtisztelő, hogy Győrben fejezhetem be a karrierem. Örülök annak, hogy a klubvezetés is nyitott volt arra, hogy ezt a két évet itt töltsem, így most nagyon boldog vagyok – mondta el Amorim, aki továbbra is a legmagasabb célokért indul harcba. – A legutóbbi BL-döntő és a győzelem olyan lökést adott, hogy eldöntöttem, még két évig folytatni szeretném a kézilabdázást, és szeretnék még BL-t nyerni. Könnyű döntést hoztam, hiszen az ETO a legjobb csapat a világon – hangsúlyozta. Amorim tehát a 2018/19-es szezont követően további két évig, azaz 2021. június 30-ig a Győri Audi ETO KC játékosa.

Eduarda Amorim eredményei Győrbe igazolása óta:
4-szeres Bajnokok Ligája-győztes, 9-szeres magyar bajnok, 9-szeres Magyar Kupa-győztes, A világ legjobb kézilabdázónője (2014), a Bajnokok Ligája legjobb balátlövője (2014), a Bajnokok Ligája legjobb védőjátékosa (2016, 2017), világbajnok (2013), a világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP).

Nora Mörk februárban került padlóra, most újra műteni kell. Győrben mindenki tudja: innen is talpra áll a világklasszis!
Fotó: O. Jakócs Péter

Sajnos rossz hír is érkezett, hiszen a csapat norvég játékosát, Nora Mörköt ismét műteni kell. A klasszis még február 5-én, a Nykobing elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést. A játékos térdében akkor az elülső keresztszalag komplett szakadása mellett a külső holdasporc kisebb szakadását és a belső combcsontbütyök kisebb porcsérülését állították helyre. Az átlövő rehabilitációja azóta jól haladt, azonban nemrég ismét fájdalmat érzett operált térdében, az elvégzett vizsgálatok alapján pedig újabb beavatkozásra lesz szükség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.