EUR: 320,94 Ft
CHF: 282,77 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Antigoné a romkocsmában

Szophoklész Antigoné című darabját viszi színpadra november elején a Bartók Kamaraszínház társulata. Az előadásban modern köntösbe öltöztetik a klasszikus művet, így hozva közelebb a középiskolás közönséghez.

Egy romkocsma adja a Bartók következő premierjének színhelyét. Ebben semmi kivetnivalót vagy különlegeset nem találhat az érdeklődő, azonban ha megemlítjük, hogy az ókori Antigoné című művet helyezik ebbe a környezetbe az alkotók, máris nyilvánvalóvá válik, hogy itt valami formabontó ötletről van szó. Az Antigoné történet – Játék az élettel című előadás bevallott célja, hogy a középiskolás közönség felé nyisson, és befogadhatóvá tegye számukra Szophoklész művét.


Egy romkocsma szolgál a Bartók Antigoné-adaptációjának helyszínéül
MTI Fotó: Marjai János

A darab tehát egy romkocsmában játszódik, és a mai korban használt eszközök is megtalálhatók lesznek benne: a mobil vagy éppen a tévé. A mondandó természetesen nem vész el, ezúttal is az „önmagát kereső, fiatal lány, aki egyfolytában tagad, mindenre nemet mond” (ahogyan a színház honlapja fogalmaz) áll a középpontban. A darab érdekessége egyébként, hogy a fővárosi Radnóti Színház felajánlotta, kész segíteni abban, hogy akár egy valódi romkocsmában is bemutassák az előadást. A premier november harmadikán este hét órakor lesz a Bartók Kamaraszínház stúdiótermében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.