EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Dunaújváros

Antigoné a romkocsmában

Szophoklész Antigoné című darabját viszi színpadra november elején a Bartók Kamaraszínház társulata. Az előadásban modern köntösbe öltöztetik a klasszikus művet, így hozva közelebb a középiskolás közönséghez.

Egy romkocsma adja a Bartók következő premierjének színhelyét. Ebben semmi kivetnivalót vagy különlegeset nem találhat az érdeklődő, azonban ha megemlítjük, hogy az ókori Antigoné című művet helyezik ebbe a környezetbe az alkotók, máris nyilvánvalóvá válik, hogy itt valami formabontó ötletről van szó. Az Antigoné történet – Játék az élettel című előadás bevallott célja, hogy a középiskolás közönség felé nyisson, és befogadhatóvá tegye számukra Szophoklész művét.


Egy romkocsma szolgál a Bartók Antigoné-adaptációjának helyszínéül
MTI Fotó: Marjai János

A darab tehát egy romkocsmában játszódik, és a mai korban használt eszközök is megtalálhatók lesznek benne: a mobil vagy éppen a tévé. A mondandó természetesen nem vész el, ezúttal is az „önmagát kereső, fiatal lány, aki egyfolytában tagad, mindenre nemet mond” (ahogyan a színház honlapja fogalmaz) áll a középpontban. A darab érdekessége egyébként, hogy a fővárosi Radnóti Színház felajánlotta, kész segíteni abban, hogy akár egy valódi romkocsmában is bemutassák az előadást. A premier november harmadikán este hét órakor lesz a Bartók Kamaraszínház stúdiótermében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.