EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a felújított tereket

Ünnepélyesen is átadták a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében megújult Benczúr és Bessenyei teret. Az 1,2 milliárd forintos, teljes uniós támogatású program során a jövő év végéig megtörténik a Bujtosi városliget rehabilitációja, az Arany János utca növényállományának fejlesztése, a Pazonyi tér parkrekonstrukciója és egy szolgáltatóépület kialakítása.

A Bessenyei téren, a színház főbejáratával szemben térkő burkolattal ellátott pihenőfelület épült, ahol egy új szökőkút is helyet kapott. Ugyanitt egy 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítottak ki, a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére. A Benczúr téren felújították a Vénusz-szökőkutat, amelyet szilárd burkolat övez. A közelében térkő burkolatú pihenőfelületet alakítottak ki. Itt sakkasztal és három ülőkavics ad különleges, fiatalos lendületet a térnek. A gyerekek birtokba vehették a XXI. század elvárásainak is megfelelő új játszóteret, mellette szociális épület létesült, ahol kézmosásra és WC-használatra van lehetőség.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.