EUR: 321,56 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a felújított tereket

Ünnepélyesen is átadták a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében megújult Benczúr és Bessenyei teret. Az 1,2 milliárd forintos, teljes uniós támogatású program során a jövő év végéig megtörténik a Bujtosi városliget rehabilitációja, az Arany János utca növényállományának fejlesztése, a Pazonyi tér parkrekonstrukciója és egy szolgáltatóépület kialakítása.

A Bessenyei téren, a színház főbejáratával szemben térkő burkolattal ellátott pihenőfelület épült, ahol egy új szökőkút is helyet kapott. Ugyanitt egy 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítottak ki, a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére. A Benczúr téren felújították a Vénusz-szökőkutat, amelyet szilárd burkolat övez. A közelében térkő burkolatú pihenőfelületet alakítottak ki. Itt sakkasztal és három ülőkavics ad különleges, fiatalos lendületet a térnek. A gyerekek birtokba vehették a XXI. század elvárásainak is megfelelő új játszóteret, mellette szociális épület létesült, ahol kézmosásra és WC-használatra van lehetőség.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.