EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a felújított tereket

Ünnepélyesen is átadták a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében megújult Benczúr és Bessenyei teret. Az 1,2 milliárd forintos, teljes uniós támogatású program során a jövő év végéig megtörténik a Bujtosi városliget rehabilitációja, az Arany János utca növényállományának fejlesztése, a Pazonyi tér parkrekonstrukciója és egy szolgáltatóépület kialakítása.

A Bessenyei téren, a színház főbejáratával szemben térkő burkolattal ellátott pihenőfelület épült, ahol egy új szökőkút is helyet kapott. Ugyanitt egy 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítottak ki, a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére. A Benczúr téren felújították a Vénusz-szökőkutat, amelyet szilárd burkolat övez. A közelében térkő burkolatú pihenőfelületet alakítottak ki. Itt sakkasztal és három ülőkavics ad különleges, fiatalos lendületet a térnek. A gyerekek birtokba vehették a XXI. század elvárásainak is megfelelő új játszóteret, mellette szociális épület létesült, ahol kézmosásra és WC-használatra van lehetőség.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.