EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Nyíregyháza

Átadták a felújított tereket

Ünnepélyesen is átadták a „Zöld város kialakítása Nyíregyháza területén” című projekt keretében megújult Benczúr és Bessenyei teret. Az 1,2 milliárd forintos, teljes uniós támogatású program során a jövő év végéig megtörténik a Bujtosi városliget rehabilitációja, az Arany János utca növényállományának fejlesztése, a Pazonyi tér parkrekonstrukciója és egy szolgáltatóépület kialakítása.

A Bessenyei téren, a színház főbejáratával szemben térkő burkolattal ellátott pihenőfelület épült, ahol egy új szökőkút is helyet kapott. Ugyanitt egy 500 méter hosszú gumiburkolatú futópályát alakítottak ki, a környező általános iskolák és a sportolni vágyók örömére. A Benczúr téren felújították a Vénusz-szökőkutat, amelyet szilárd burkolat övez. A közelében térkő burkolatú pihenőfelületet alakítottak ki. Itt sakkasztal és három ülőkavics ad különleges, fiatalos lendületet a térnek. A gyerekek birtokba vehették a XXI. század elvárásainak is megfelelő új játszóteret, mellette szociális épület létesült, ahol kézmosásra és WC-használatra van lehetőség.


 

Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.