EUR: 327,37 Ft
CHF: 291,68 Ft
2019. május 23., csütörtök
Dezső

Egyéb Szombathely

Átadták a megújult Pipitér Óvodát

Nyílászárókat cseréltek, új ablakpárkányokat szereltek fel, rámpát építettek, akadálymentesítettek – uniós támogatással több mint tízmillió forintból újult meg a Pipitér Óvoda.

Új nyílászárókat kapott az épület Fotó: CSG

A Pipitér Óvoda hat csoporttal működik, 160 férőhellyel. Az épület 1972-ben épült, azóta nagyobb felújítás nem történt az intézményben. Most egy uniós pályázatnak köszönhetően a faszerkezetű nyílászárókat elbontották, helyettük új bejárati ajtót és 46 új ablakot építettek be. A beruházás része volt az akadálymentesítés is: a bejárathoz rámpa épült, valamint az előtérben egy akadálymentes mosdót alakítottak ki.


A városvezetés támogatja az óvodák fejlesztését Fotó:CSG

Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadóünnepségen emlékeztetett: a pályázati támogatások mellett az önkormányzat saját forrásból is támogatja a város óvodáinak, bölcsődéinek felújítását. Csak az idén 111 millió forintot fordítanak erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

  • Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége

    Továbbra is erős a magyar bankrendszer sokkellenálló-képessége, a hazai bankrendszer intézményei egy jelentős negatív makrogazdasági sokk esetén is megfelelnének a szabályozói elvárásoknak – derül ki a jegybank csütörtökön közzétett Pénzügyi stabilitási jelentéséből.

  • Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    Ismét Szalay Ferenc a kosárlabda-szövetség elnöke

    További négy évre választották meg Szalay Ferenc polgármestert a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének. A politikus – aki korábban NB I-es kosárlabdázó volt és szakedzői képesítése is van – már kilenc éve tölti be az elnöki posztot: először 2010-ben választották meg öt évre, majd 2015-ben további négy évre.