EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Szombathely

Átadták a megújult Pipitér Óvodát

Nyílászárókat cseréltek, új ablakpárkányokat szereltek fel, rámpát építettek, akadálymentesítettek – uniós támogatással több mint tízmillió forintból újult meg a Pipitér Óvoda.

Új nyílászárókat kapott az épület Fotó: CSG

A Pipitér Óvoda hat csoporttal működik, 160 férőhellyel. Az épület 1972-ben épült, azóta nagyobb felújítás nem történt az intézményben. Most egy uniós pályázatnak köszönhetően a faszerkezetű nyílászárókat elbontották, helyettük új bejárati ajtót és 46 új ablakot építettek be. A beruházás része volt az akadálymentesítés is: a bejárathoz rámpa épült, valamint az előtérben egy akadálymentes mosdót alakítottak ki.


A városvezetés támogatja az óvodák fejlesztését Fotó:CSG

Dr. Puskás Tivadar polgármester az átadóünnepségen emlékeztetett: a pályázati támogatások mellett az önkormányzat saját forrásból is támogatja a város óvodáinak, bölcsődéinek felújítását. Csak az idén 111 millió forintot fordítanak erre a célra.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.