EUR: 320,94 Ft
CHF: 282,77 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Átadták a térség új sportközpontját

A labdarúgó-utánpótlás képzése mellett a térség sportjának is központi helyszíne lesz a nemrég Felcsúton átadott Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont.

A felcsúti komplexum bemutatásánál Takács Mihály, a Puskás Akadémia igazgatója elmondta, hogy a létesítmény három részre tagolódik: egy labdajátékcsarnokra, egy torna- és edzőteremre, valamint egy konferencia-központra. Jelezte, az épülethez nem a megvalósulást követően találtak funkciókat, hanem először meghatározták a funkciókat, és Dobrosi Tamás tervező megalkotta hozzá a terveket.


A labdajátékcsarnok 250 fős lelátóval futball-, kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és teniszmérkőzések rendezésére alkalmas, de a mindennapos testnevelésnek is helyszíne lesz. A négysávos futópálya 96 méter hosszú, ahol a futballisták futóteljesítményét fotocellák segítségével tudják mérni.

A gimnasztikateremben kondicionáló és kardiogépek, speciális láberősítő gépek, tornaszerek és egy bokszring is helyet kapott. A konferencia-központ egy 250 fős és egy kisebb, 130 fős előadótermet foglal magában, amelyek egész évben cégek számára is elérhetők lesznek.


A felcsúti komplexumot Orbán Viktor miniszterelnök és Mészáros Lőrinc, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke adta át. A Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont átadóünnepségén a kormányfő első számú nemzeti ügynek nevezte az utánpótlást, és azt mondta: a létesítmény legfontosabb feladata a nevelés. Jelezte azt is, hogy a csarnokot a helyi középiskola tanulói és a Bozsik-programban részt vevő Vál-völgyi gyerekek is használni fogják.

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új központja 9800 négyzetméteren terül el, kivitelezésénél 15 ezer köbméter betont, 1826 köbméter faanyagot, nyolcezer négyzetméter palát, valamint 18 ezer kilogramm rezet használtak fel. A létesítmény mintegy 12,5 milliárd forintból valósult meg, az akadémia 30 százalékos önerő mellett taotámogatásból fedezte a fejlesztést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.