2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Békéscsaba

Az egészség megőrzése minden korban fontos

Az Alzheimer-világhónap és az idősek világnapja alkalmából szervezett sétát a megyeszékhelyen a Békéscsabai Kistérségi Egyesített Szociális Központ.

Mint azt Bátori Zsuzsa, az intézmény vezetője a programmal kapcsolatban kifejtette, a telephelyek mindegyike foglalkozik idős és/vagy demens betegekkel is. Ezért mondhatni szakmai kötelesség, hogy rájuk, a gondozóikra és családtagjaikra irányítsák a figyelmet egy-egy ehhez hasonló rendezvénnyel. Sajnos ez a betegség nem csak az idősebb korosztályt érinti, ezért még fontosabb, hogy önmagukra is jobban figyeljenek az emberek, merjenek segítséget kérni.


A teljes hónapot az időseknek szenteli a központ: a séta után is egymást követik majd az egészséges életmódra, az egészségmegőrzés lehetőségeire rámutató programok. Lesz például egészségnap, sportnap, de hogy a jó hangulat is biztos legyen, elkezdődik egy filmklub, és szerveződik a szüreti mulatság. Bátori Zsuzsa szerint fontos, hogy olyan rendezvényeket készítsenek elő, amelyek kimozdítják az időseket és akár a hozzátartozóikat is a hétköznapokból, mert nem is gondolnánk, mennyi mozgósítható energiájuk van még, ha van mire fordítani.

A központ maga eléggé tagolt, az intézmények a település valamennyi városrészében jelen vannak. A közösségformáló szemléletmód uralja mindig a szervezést, az egyes klubok tagjai a város többi pontján, a többi intézményben zajló rendezvényt is bátran felkereshetik. Várják is már az idősek ezeket a meghívásokat, szeretik sokszínűen tölteni az idejüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.