EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Extra

Az évszázad csikidampartijára készülnek

Harmincöt évvel ezelőtt született az R-GO és vele egy különleges zenei világ: a csikidam, ami maga lett az életöröm, a napfény, a ritmus.

Az R-GO zenéjében egyszerre van jelen az önmagunkra kacsintás, a humor és azok a gondolatok, amelyek megszólítanak és megállítanak egy percre, hogy elgondolkodj, képessé válj arra, hogy azt az életörömöt, amit ez a zene ad neked, tovább tudd adni másoknak – mondta Szikora Róbert. A zene, amit nem tudsz egy helyben hallgatni, megmozdul a kezed, a lábad, a testedben áramlani kezd az energia, felderül a lelked, jókedvű leszel.


Az énekes először a legendás Táncdalfesztiválok előadóit utánozva rendezett házi koncerteket, de otthon Zorán számait is előszeretettel énekelte. Nagymamája biztatására, öt forintért cserébe, kezdett dalokat írni. Zeneszerzői pályafutása így vette kezdetét. A gitár mindig ott volt a keze ügyében, aztán jött a többi hangszer: zongora, dob és természetesen mindezek mellé az ének is. Robi zeneszerzői és előadói sokoldalúsága zenészi sokoldalúságából fakad. Meghatározó élmény volt számára a Beatles muzsikája és John Lennon személye.

Mai fiatal rajongói közül bizonyára kevesen tudják, de kiváló zenei parodista is. A Magyar Televízió egykori népszerű könnyűzenei műsorának, a Pulzusnak ő és az R-GO készítette el a teljes magyar zenei életet felsorakoztató zenei paródiaváltozatát, amelyben Szikora Róbert hol Presser Gábor bőrébe és hangjába, hol a Neoton Família énekesnőjének szerepébe bújt, de eljátszotta a korszak többi nagy szólistájának és zenekarának szerepét is.
A koncertnek két különleges sztárvendége és több olyan zenei meglepetése lesz, amelyet a rajongók eddig sosem hallhattak. Természetesen az R-GO minden korszakából elhangzanak a legnagyobb slágerek, és lesz Hungária-blokk is, amelyben Szikora Róbert szerzeményei szólalnak meg.


A zenekar ígéri, hogy a december 18-ai koncertet sem lehet majd egy helyben állva végighallgatni, mert rövid időn belül mindenkit magával fog ragadni a csikidamérzés.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Tom Jones ismét Magyarországra jön!

  Jövőre ismét koncertet ad Magyarországon Tom Jones. A világhírű walesi énekes 2019. június 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel és adja elő legnépszerűbb dalait – közölte a szervező Live Nation pénteken az MTI-vel.

 • Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Csúcsgumikkal szerelik a MOL Limókat

  Ultranagy teljesítményű téli abroncsokat kaptak a MOL Limo Mercedes-Benz modelljei. A flotta prémium autóira a Hankook kifejezetten felsőkategóriás személygépkocsira fejlesztett termékei kerülnek, amelyek még tovább emelik a vezetési élményt.

 • Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Karácsonyi dalok egyedi misztikus GREGORIAN stílusban

  Az advent tökéletes periódus arra, hogy egy kicsit elcsendesedjünk, megálljunk, pihenjünk, feltöltődjünk, önmagunkkal, családunkkal, barátainkkal hangolódjunk békességben az év legszebb ünnepére, a Karácsonyra!