EUR: 360,80 Ft
CHF: 340,03 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Extra

Az évszázad csikidampartijára készülnek

Harmincöt évvel ezelőtt született az R-GO és vele egy különleges zenei világ: a csikidam, ami maga lett az életöröm, a napfény, a ritmus.

Az R-GO zenéjében egyszerre van jelen az önmagunkra kacsintás, a humor és azok a gondolatok, amelyek megszólítanak és megállítanak egy percre, hogy elgondolkodj, képessé válj arra, hogy azt az életörömöt, amit ez a zene ad neked, tovább tudd adni másoknak – mondta Szikora Róbert. A zene, amit nem tudsz egy helyben hallgatni, megmozdul a kezed, a lábad, a testedben áramlani kezd az energia, felderül a lelked, jókedvű leszel.


Az énekes először a legendás Táncdalfesztiválok előadóit utánozva rendezett házi koncerteket, de otthon Zorán számait is előszeretettel énekelte. Nagymamája biztatására, öt forintért cserébe, kezdett dalokat írni. Zeneszerzői pályafutása így vette kezdetét. A gitár mindig ott volt a keze ügyében, aztán jött a többi hangszer: zongora, dob és természetesen mindezek mellé az ének is. Robi zeneszerzői és előadói sokoldalúsága zenészi sokoldalúságából fakad. Meghatározó élmény volt számára a Beatles muzsikája és John Lennon személye.

Mai fiatal rajongói közül bizonyára kevesen tudják, de kiváló zenei parodista is. A Magyar Televízió egykori népszerű könnyűzenei műsorának, a Pulzusnak ő és az R-GO készítette el a teljes magyar zenei életet felsorakoztató zenei paródiaváltozatát, amelyben Szikora Róbert hol Presser Gábor bőrébe és hangjába, hol a Neoton Família énekesnőjének szerepébe bújt, de eljátszotta a korszak többi nagy szólistájának és zenekarának szerepét is.
A koncertnek két különleges sztárvendége és több olyan zenei meglepetése lesz, amelyet a rajongók eddig sosem hallhattak. Természetesen az R-GO minden korszakából elhangzanak a legnagyobb slágerek, és lesz Hungária-blokk is, amelyben Szikora Róbert szerzeményei szólalnak meg.


A zenekar ígéri, hogy a december 18-ai koncertet sem lehet majd egy helyben állva végighallgatni, mert rövid időn belül mindenkit magával fog ragadni a csikidamérzés.

Kapcsolódó Cikkek