EUR: 344,16 Ft
CHF: 320,25 Ft
2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Eger

Az I. világháború áldozataira emlékeztek

Koszorút helyezett el a Magyar–Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság delegációja az I. világháborúban elhunyt orosz katonák emlékére városunkban. Az egri Hősök temetőjében 762 sír található, az első katonát 1914 augusztusában helyezték örök nyugalomra.

A bizottság szerint egyre több könyv és műemlék tiszteleg az a másfél millió katona emléke előtt, aki elesett a háborúban. Méltó helynek tartják a megemlékezésre az egri Hősök temetőjét, ahol nemcsak a magyar elesett katonák, hanem az orosz áldozatok emlékét is példamutatóan őrzik. Oroszországban 369 helyen létesülhet emlékmű vagy temető a magyar–orosz hadisírgondozási megállapodás révén, Magyarországon több mint 112 ezer orosz katona van eltemetve.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.