EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Eger

Az I. világháború áldozataira emlékeztek

Koszorút helyezett el a Magyar–Orosz Kormányközi Hadisírgondozó Vegyes Bizottság delegációja az I. világháborúban elhunyt orosz katonák emlékére városunkban. Az egri Hősök temetőjében 762 sír található, az első katonát 1914 augusztusában helyezték örök nyugalomra.

A bizottság szerint egyre több könyv és műemlék tiszteleg az a másfél millió katona emléke előtt, aki elesett a háborúban. Méltó helynek tartják a megemlékezésre az egri Hősök temetőjét, ahol nemcsak a magyar elesett katonák, hanem az orosz áldozatok emlékét is példamutatóan őrzik. Oroszországban 369 helyen létesülhet emlékmű vagy temető a magyar–orosz hadisírgondozási megállapodás révén, Magyarországon több mint 112 ezer orosz katona van eltemetve.


Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Tudomány és szakmaismeret

  Tudomány és szakmaismeret

  Hatodik alkalommal rendezték a Péch Antal szakmai napot, melynek zárásakor kezdetét vette a negyedik alkalommal megrendezett Szakmák Éjszakája.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.