2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Szekszárd

Az időseket köszöntöttük

Zenés műsorral tisztelgett az idősek előtt a szekszárdi önkormányzat hétfőn az idősek világnapja alkalmából. Solymos Tóni és barátai, valamint a Danubia Tamburazenekar fellépését mintegy 1500 nyugdíjas hallhatta és láthatta a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében.

1500 személy fogadta el a város meghívását Fotó: Nagy Nándor

– Október elején ünnepeltük a zene világnapját és az idősek világnapját is. Ebből az alkalomból szép gesztus, most már évekre visszamenően, hogy a város egy előadásra meghívja a szekszárdi szépkorúakat, hiszen meg kell köszönnünk azt, amit Szekszárdért tettek az elmúlt évtizedekben. Természetesen nem csak ezen az egy napon szeretnénk odafigyelni rájuk, az év 365 napján fontosak számunkra az időskorúak. A város sokat próbál tenni azért, hogy jobbá tegye számukra az ittlétet, a mindennapokat. Egy fontos és közös célunk az, hogy olyan várost építsünk, ahol a fiatalok is megtalálják a jövőjüket, itt alapítsanak családot. Mindez a város fejlődése szempontjából mindenképpen fontos, de fontos a családok szempontjából is, hiszen ha itt telepednek le a fiatalok, akkor együtt tudnak maradni a különböző generációk, és egymást tudják segíteni a közös jövő érdekében – részletezte Ács Rezső polgármester.


Solymos Tóni és barátai, valamint a Danubia Tamburazenekar fellépését láthatták az idősek Fotó: Nagy Nándor

Az idősek köszöntése mostanra már hagyományos rendezvénnyé nőtte ki magát Fotó: Nagy Nándor

Hozzátette, az idén is három előadást szerveztek az időskorúaknak a Babits Mihály Kulturális Központ színháztermében, és mintegy 1500 személy fogadta el a város meghívását.

Az előadásokat követően állófogadással köszöntötték a meghívottakat Fotó: Nagy Nándor

– Úgy épült fel a köszöntés, hogy elsőként egy országosan ismert fellépő szórakoztatta a közönséget, a második részben pedig egy környékbeli fellépő előadását tekinthették meg a meghívottak. Azt gondolom, hogy az idén is nagyon élvezetes műsort tudtunk idehozni, rengeteg köszönő szót kaptunk. Mindezt követően egy fogadás keretében megvendégeltük az időseket – zárta szavait a megyeszékhely vezetője.


Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.