2018. november 20., kedd
Jolán

Sport

Babos Tímea megvédte vb-címét

A címvédő Babos Tímea és régi-új partnere és jó barátja, a francia Kristina Mladenovic oldalán megnyerte a szingapúri tenisz WTA-világbajnokságot, miután döntőben 6:4, 7:5-re verte  a cseh Barbora Krejcikova, Katerina Siniakova duót.

Apró üröm az örömben, hogy a győzelem ellenére a cseh kettős állt a páros-világranglista élére, de az alig 85 percig tartó szingapúri mérkőzés megérte ezt az áldozatot.


– Az Australian Open megnyerésével kezdtük, a WTA Finals megnyerésével fejezzük be az idényt, ez önmagáért beszél, ráadásul a legjobb barátnőmmel oszthatom meg. Büszkék vagyunk arra, amit együtt átéltünk a szezonban – nyilatkozta Mladenovic.

– A szívünket, lelkünket a pályán hagytuk. Az utolsó labdánál elpityeredtünk, az elbukott US Open-döntő után fantasztikus érzés így befejezni az évet. Soha rosszabb szezont nem kívánok – nyilatkozta a honlapján Timi és hozzátette, 2019-ben is Kristinával szerepel majd.

A győztes a trófea mellé 500 ezer dollárt (144,5 millió forint) kapott.

Kapcsolódó Cikkek

  • Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    Bizakodva tekint a jövőre Marco Rossi

    A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 2-0-ra legyőzte a csoportgyőztes és feljutott finn csapatot a Nemzetek Ligája C divíziójában, sikerével pedig csoportja második helyén zárt.

  • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

    A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.