EUR: 330,36 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Külföld

Banksy az egész képet meg akarta semmisíteni – Videó!

Banksy a közösségi médián tett közzé egy videót, amelyben közli, hogy a Sotheby’s aukcióján valójában a Girl With Balloon (Lány léggömbbel) című képét teljes egészében meg akarta semmisíteni.

A Girl With Baloon (Lány léggömbbel) című képért folyó licitharcot alig két hete egy európai gyűjtőnő nyerte meg 1,04 millió fontos (386 millió forintos) ajánlattal. Ám alighogy lecsapott a kalapács, az aukció résztvevőinek elképedésére a kép keretébe épített önmegsemmisítő ledarálta az alkotás alsó felét.


A kép most már a Love is in the Bin (Szerelem a szemétben) címet viseli, és Banksy ügynöksége hitelesítette is – közölte a múlt héten a Sotheby’s, amelynek szakértői úgy értékelték, hogy Banksy nem elpusztította egy képét, hanem egy újat alkotott.

A nyilvánosság elől rejtőzködő művész Shred the Love, the Director’s Cut címmel posztolt egy háromperces videót, amelyből kiderül, hogy a performanszt korábban többször elpróbálta, és az eredetei cél az lett volna, hogy a kép keretébe épített megsemmisítő teljes egészében ledarálja az alkotást az aukción.

A graffitiművész Girl With Baloon című munkája először egy londoni ház falán jelent meg, később azonban számos nyomat készült belőle és egyik legismertebb képe lett.

Kapcsolódó Cikkek