EUR: 332,73 Ft
CHF: 303,14 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Kecskemét

Bárki megtanulhatta az újraélesztést

Az újraélesztés nemzetközi napján középiskolás csoportok látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórházba, hogy megtanulják az életmentő mozdulatokat a sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak segítségével.

A Széchenyi István középiskola tanulói elsőként vettek részt az oktatáson. A fogadtatás vegyes volt. Voltak, akik a bemutató után a háttérbe vonultak, és nem éltek a kipróbálás lehetőségével, de akadtak lelkes diákok is. Mindannyian megtanulták, hogy az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni, hogy éles helyzetben az ember pontosan fel tudja idézni a lépéseket.


Az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni

Magyarországon évente 26 ezer ember hal meg hirtelen szívleállás következtében. Az esetek több mint fele közterületen következik be. Az azonnal megkezdett újraélesztés akár meg is triplázhatja a túlélési esélyt.

A kecskeméti sürgősségi osztály rendszeresen tart – ingyenes és fizetős – újraélesztési tanfolyamokat. Emellett az érdeklődők a mentőknél és a közelmúltban nyílt Egészségfejlesztési Irodában is megszerezhetik a szükséges ismereteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.