EUR: 318,04 Ft
CHF: 281,29 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Kecskemét

Bárki megtanulhatta az újraélesztést

Az újraélesztés nemzetközi napján középiskolás csoportok látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórházba, hogy megtanulják az életmentő mozdulatokat a sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak segítségével.

A Széchenyi István középiskola tanulói elsőként vettek részt az oktatáson. A fogadtatás vegyes volt. Voltak, akik a bemutató után a háttérbe vonultak, és nem éltek a kipróbálás lehetőségével, de akadtak lelkes diákok is. Mindannyian megtanulták, hogy az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni, hogy éles helyzetben az ember pontosan fel tudja idézni a lépéseket.


Az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni

Magyarországon évente 26 ezer ember hal meg hirtelen szívleállás következtében. Az esetek több mint fele közterületen következik be. Az azonnal megkezdett újraélesztés akár meg is triplázhatja a túlélési esélyt.

A kecskeméti sürgősségi osztály rendszeresen tart – ingyenes és fizetős – újraélesztési tanfolyamokat. Emellett az érdeklődők a mentőknél és a közelmúltban nyílt Egészségfejlesztési Irodában is megszerezhetik a szükséges ismereteket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.