EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Kecskemét

Bárki megtanulhatta az újraélesztést

Az újraélesztés nemzetközi napján középiskolás csoportok látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórházba, hogy megtanulják az életmentő mozdulatokat a sürgősségi betegellátó osztály dolgozóinak segítségével.

A Széchenyi István középiskola tanulói elsőként vettek részt az oktatáson. A fogadtatás vegyes volt. Voltak, akik a bemutató után a háttérbe vonultak, és nem éltek a kipróbálás lehetőségével, de akadtak lelkes diákok is. Mindannyian megtanulták, hogy az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni, hogy éles helyzetben az ember pontosan fel tudja idézni a lépéseket.


Az elsősegélynyújtás menetét fontos minél jobban begyakorolni

Magyarországon évente 26 ezer ember hal meg hirtelen szívleállás következtében. Az esetek több mint fele közterületen következik be. Az azonnal megkezdett újraélesztés akár meg is triplázhatja a túlélési esélyt.

A kecskeméti sürgősségi osztály rendszeresen tart – ingyenes és fizetős – újraélesztési tanfolyamokat. Emellett az érdeklődők a mentőknél és a közelmúltban nyílt Egészségfejlesztési Irodában is megszerezhetik a szükséges ismereteket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.